Dil bölümü seçilir mi?

Güdümlüsucuk

Centipat
Daha fazla  
Benim genel olarak dillere ilgim var farklı dillerde konuşmayı çok seviyorum ve gelecekte İngilizce öğretmeni olmak istiyorum çünkü öğretmeyi de seviyorum. Lakin KPSS İngilizce öğretmenliği atamaları ortada bu sene 450 kişi mi ne atandı ama benim gerçekten tek hayalim İngilizce öğretmeni olmak bana akıl verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisede dil bölümü seçip seçmemenizin aslında çok bir önemi yok çünkü İngilizceye yönelik hazırlıktan ziyade sınav İngilizcesine hazırlıyorlar ve çok da verimli olduğunu söyleyemem. Kendiniz çalışıp onun yerine çok iyi bir TYT yapmanız daha iyi olur.

Bende 11. sınıf dil öğrencisiyim. Aslında AYT matematikten korktuğum için ve dilde başarılı olduğum için dil seçmiştim fakat artık fikrim değişti. Eşit ağırlık bölümleri daha mantıklı geldi dil okusam edebiyat okurum ama öğretmenlik dışında pek bir alternatif yok. Bu yüzden eşit ağırlıktan kendim hazırlanacağım hayalin gerçekten İngilizce öğretmenliği ise kesinlikle seç. Atama konusuna gelecek olursak burası Turkiye Cumhuriyeti yarın bir gün ne olacağı belli olmaz. Çok hayallerinden vazgeçme derim sen mezun olana kadar belki atama çok olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ekinakpınar, atamanın çok olacağını sanmıyorum çünkü alımlar günden güne azaltılıyor ve şartlar da gittikçe zorlaşıyor.

Bende 11. sınıf dil öğrencisiyim. Aslında AYT matematikten korktuğum için ve dilde başarılı olduğum için dil seçmiştim fakat artık fikrim değişti. Eşit ağırlık bölümleri daha mantıklı geldi dil okusam edebiyat okurum ama öğretmenlik dışında pek bir alternatif yok. Bu yüzden eşit ağırlıktan kendim hazırlanacağım hayalin gerçekten İngilizce öğretmenliği ise kesinlikle seç. Atama konusuna gelecek olursak burası Turkiye Cumhuriyeti yarın bir gün ne olacağı belli olmaz. Çok hayallerinden vazgeçme derim sen mezun olana kadar belki atama çok olur.

Eve hayalim İngilizce öğretmeni olmak ondan sonra ise Japonca veya Çince öğrenip oralarda insanlara dil eğitimi vermek istiyorum İngilizce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı