Eğer üniversitede dil bölümünde okumak istiyorsan lisede de dil bölümünü seçmelisin. Çünkü dil bölümünü seçersen sana İngilizce ve dil ve anlatım dersleri gibi dil dersleri ağırlıklı olarak anlatılır. Eşit ağırlık seçersen matematik de alırsın. Ama sen üniversite de diyelim ki İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak istiyorsun o zaman sınavda senin yani LYS' de İngilizce sınavına girmen gerekiyor. Ama Eşit Ağırlık bölümünü seçtiğin için ders sayıların da az olacak böylece daha az görmüş olacaksın İngilizce dersini. Ama evde de çalışır desteklersen ki çalışınca olur. Başarabilirsin. Benim abim Sayısal seçmişti. Ama 11. sınıfta dil bölümüne gitmeye karar verdi. Japon Dili ve Edebiyatı bölümüne girmek için LYS de İngilizce sınavına girmesi gerek. YGS'de de Edebiyat-Dil ve anlatımda ve Tarih-Coğrafya'yı yapması gerekir. Ama son sene bölümünü değiştiremedi. Çünkü senin durum gibi sözel bölüm seçen öğrenci olmadığı için geçemedi sözel bölüme. Sayısal da kaldı. Haftada 4 saat görmesine rağmen filmleri altyazısız izleyip bütün kelimeleri (1-2 tane çıkar bilemedikleri elbet) anlar, Japonca çeviri filan yapar animelerde. Ben olsam il merkezine gider okurdum eğer şu anda İngilizcenin çok iyi olmadığını düşünüyorsan. Çünkü İngilizcen fazla iyi değilse sana göre oraya gidip daha fazla ders saati ile daha iyi kavrayabilirsin.