Dil bölümünde iş imkanı hiç mi yok?

LiquidSnake

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 5600 XT R5 5500 16GB RAM | Playstation 5
Lisede dil okudum ve sınavada dil üzerinden girdim ilk başta umutluydum iş konusunda. Fakat sonradan tercih zamanı çok fazla karşıma çıkmaya başladı dilde iş imkanının azaldığını AI ile birlikte daha da azalacağı gibi şeyler. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Lisede dil okudum ve sınavada dil üzerinden girdim ilk başta umutluydum iş konusunda. Fakat sonradan tercih zamanı çok fazla karşıma çıkmaya başladı dilde iş imkanının azaldığını AI ile birlikte daha da azalacağı gibi şeyler. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Translate yıllardır var, herkes çince, japonca biliyor mu? Yapay zeka basit düzeyi alsada ileri düzeyde insan faktörünün kalıcı olduğunu düşünüyorum. Helede turizm rehberliği tarzı şeylerin bir anda ortadan kalkacağını sanmam. Olay sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğinizde.

Ben sizin yerinizde olsam sağlam TYT kasarım. Eğer dilciyseniz minimum 65 net yaparsınız YDT'ye çalışmasanız bile. O kastığınız TYT ile Boğaziçi gibi sayılı üniversitelere gider, 4 sene boyunca güzel ahbaplıklar edersiniz. Hayattan keyif alır, network oluşturursunuz. 4 sene içerisinde de başka bir şeyi profesyonel olarak yaparsınız. Sadece dile bel bağlamamak lazım, ben YDT'yi artık güzel üniversiteye kolay yoldan girme aracı olarak görüyorum.

Ben sizin yerinizde olsam sağlam TYT kasarım. Eğer dilciyseniz minimum 65 net yaparsınız YDT'ye çalışmasanız bile. O kastığınız TYT ile Boğaziçi gibi sayılı üniversitelere gider, 4 sene boyunca güzel ahbaplıklar edersiniz. Hayattan keyif alır, network oluşturursunuz. 4 sene içerisinde de başka bir şeyi profesyonel olarak yaparsınız. Sadece dile bel bağlamamak lazım, ben YDT'yi artık güzel üniversiteye kolay yoldan girme aracı olarak görüyorum.
Evet benimde demek istediğim bu tarzda bir şey, sadece ingilizce öğrenip dilciler boşta kalır demektense her alanda gelişmeyi denemek lazım, çevre edinmek lazım.

Ailem mezuna bırakmamı istemiyor bende aynı şekilde ve memlekette kısaca Rize'de okumamı istiyorlar. Ne yapacağıma dair bir fikrim kalmadı.

Ailem mezuna bırakmamı istemiyor bende aynı şekilde ve memlekette kısaca Rize'de okumamı istiyorlar. Ne yapacağıma dair bir fikrim kalmadı.
Eğer size uyuyorsa yapıştırın gitsin hocam mezuna kalamayacaksanız. Ama 4 senenin sonunda özel okulda asgari ücretli veya kpss çalışan biri olmak istemiyorsanız ben ileride ne yapmak istiyorum diye düşünüp 4 sene boyunca onun için uğraşın. Pazarlama okuyup 4 senede yazılım öğrenip yolunu bulan adamlar tanıyorum. Günün sonunda her şey size bakıyor.

Sadece İngilizce öğreneceksen eğer öğretmenliğini seçebilirsin. Ancak kendini geliştirmek ve daha farklı imkânlara ulaşmak istiyorsan sadece İngilizce ile sınırlı kalmamanı öneririm. Özellikle de Çince öğrenmek sana çok büyük bir ayrıcalık sunucaktır. Şu anda translate yapabilen gözlükler bile var ancak bu gibi teknolojilerin yaygınlaşmasının uzun süreceğini düşünüyorum. Turizm okumayı düşünüyorsan biraz çevre edinmen gerekicektir. İngiliz Dili ve Edebiyatı okumanı önermem çünkü hem ağır bir bölüm hem de iş bulman zorlaşacaktır. Sana iki tane tavsiye vereceğim. İlki İngilizce öğretmeni olup kendini geliştirmen, ikincisi ise mütercim tercümanlık okuman. Tercümanlık okuduktan sonra da İngilizce öğretmeni olabilirsin, 1 yıl formasyon eğitimi alman gerekiyor. Genelde tercümanlık +1 yıl hazırlık istiyor diye biliyorum, bu sana 6 yıla mâl olucaktır. Tabii aralarında 2 yıllık bir fark var ve buradaki farkı da senin 2 yılda kendine neler katacağın belirleyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı