Dil mi Eşit Ağırlık mı?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
İkiside zevkli bana göre ama kesinlikle İngiliz, İspanyol veya Rus dili ve Edebiyatı okumayı çok isterim. Dil okuması daha kolay bence, hem lise de hem de üni de. Eşit Ağırlık okusam en üst olarak hukuk hedeflerim ama kazanması da okuması da okuduktan sonrası da zor. Ya asgari ücretle başkasının yanında avukatlık edeceğim ya da kendi büromu açacağım ama buna param yok. Diğerleri için de sınava girip atama bekleyeceğim. Hukuk olmadı daha farklı yerlere de yönelebilirim. Dil de ise İngilizce Öğretmeni olmak çok isterim. Küçüklüğümden beri hayalim. Olmadı kazanması kolay okuması zor denen edebiyat bölümüne yönelirim. Liseden mezun olduğumda İngilizcem ve Arapçam olsa ( Arapça çok az olur muhtemelen ) üzerine Rusça veya İspanyolca eklesem çok donanımlı olurum diye düşünüyorum. Dil ve Edebiyatını okumaktan çok zevk alacağımdan eminim ama aynı şeyi hukuk vb. için tam anlamıya söyleyemem. İngilizce hocam dile geçmemi söylüyor ama ben dedim diye geçme sadece diyor. İş imkanı var diyor. Açıp biriyle konuşmalarını gösterdi. Karşı taraf ders başı 140 TL'den öğretmen bulamamış ve öğretmene sormuş tanıdığı biri var mı diye falan filan. 5.sınıf ingilizcesi için bu arada. İşte iş var diyor. Öğretmen olursun diyor olmadı tercüman olursun diyor. Az almıyorlar diyor. Daha üni okurken para kazanmaya başlarsın diyor. İngilizce Öğretmeni kolay atanıyor puanı da yüksek değil diyor. Öğretmenlik de rahat ve bana göre bir meslek. Benim kafamı karıştıran tek sorun işsizlik. Dil okusam mı işsiz kalma ihtimalim daha az yoksa ea okusam mı? EA okusam hukuk, psikoloji, işletme, ekonomi falan okurum sanırım. Ayrıca dil okursam açıktan işletme okuma gibi bir lüksüm varmış. Yaparsam bir şirkette çok rahat iş bulurmuşum. Bu arada öğretmenin öğrenci ihtiyacı yok ve kendi iki çocuğu da dil okudu. Ayrıca bunları diyen öğretmenin ingilizce üzerine bir kaç kitabı var ve iyi para kazanmış diye biliyorum.

@333365

Hocam diğer konulara baktımda bilginiz var sanırım hangisi daha mantıklı olur benim için bir el atabilir misiniz?

Dil dostum, ancak ben Hukuk okumak istiyorum kesin öyle yapcağım diyorsan eşit ağırlık.

Ben mesela işsizliği sorun etmeden psikoloji ya da pdr istiyorum, işi olup yapamayacağım bölüme gitmekten daha mantıklı geliyor.

Maaş konusunda eleman.net verilerine göre, İngilizce Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.500 TL. Bu para bana gayet yeterli. Belirteyim ki annem uzun süredir Kur'an Kursu öğreticiliği yapıyor ve 24 civarı alıyor. Mukayese amaçlı söyledim.

Lisede dil sınıfından mezunum ve şu anda sivil havacılık bölümünde okuyorum. Dil benim bölümümde en çok aranan şey. İyi ki lisede okumuşum diyorum. Bence dil bölümünde oku derim. Hiçbir şey olmazsa turist rehberi olur yine de aç kalmazsın.

Ben mesela işsizliği sorun etmeden psikoloji ya da pdr istiyorum, işi olup yapamayacağım bölüme gitmekten daha mantıklı geliyor.
Aynen öyle bence üç günlük saçma sapan dünya ne zaman öleceğimiz belli değil bak dün gece kız yurtta öldü asansörde. Sonunu bilemeyeceğim bir hayat için modern köle olmak istemiyorum ömrümü sağlığımı çürütmek istemiyorum sevdiğim işi yapacağım hatta belki de yazılım mühendisliğini boş vereceğim dansçı olmak istiyorum.

O konuya girmeseydiniz keşke hocam, üzülüyorum. Dediğinizde de haklısınız.

Dil okuyun hocam siz bu arada ama tyt matematiğe sıkı sarılın.

Dil dostum, ancak ben Hukuk okumak istiyorum kesin öyle yapcağım diyorsan eşit ağırlık.

İkisini de zevkle okurum ama dili bir tık daha severim sanırım. Öenmli olan işsiz kalam durumu falan.

Cevabı siz vermişsiniz hocam.

peki ileride iş konusunda pişman olur muyum? İşsiz kalır mıyım?

Ben her iki tarafı da yaparım. Duyguları bir kenara bırakıp mantıklı olanı yapmak istiyorum çünkü gönlümde iki taraf da var. PDR neydi bu arada? Psikoloji falan ben de istiyorum aslında ama herkes yöneliyor oraya o yüzden işsizlik şeyi beni tedirgin ediyor.

peki ileride iş konusunda pişman olur muyum? İşsiz kalır mıyım?
Hayır asla kalmazsınız benim bugün tanıştığım kız da ÇOMÜ 'de İngilizce öğretmenliği okuyormuş ya yurt dışına gitmeyi ya da mütercim tercüman olmayı düşünüyor İngilizce öğretmenleri de seviyelerini kanıtlar belge gösterince yeminli mütercim tercüman oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…