Okuması zor bir bölümdür diye tahmin ediyorum ben de, direkt hukuk öğrencisi olmadığım için kesin bir şey diyemem. Kötü şartlarda çalışan avukat dolu memleket, orası da doğru. Hukuk seçip sonradan pişman olduğunu söyleyen insanlar da gördüm, bunlar gerçek maalesef. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse Koç, Bilkent, Galatasaray'dan vs. bu alandan mezun olup öyle ortada kalan, sürünen pek insan görmediğimi de söylemeliyim. Ancak bu üniversiteler için de ciddi bir derece gerekli.
Bunun haricinde de daha önceden dediğim gibi EA'da en "iyi" bölüm hukuk değil, direkt en iyi bölüm diye bir şeyin pek olduğunu da söyleyemem.
Dilin iş alanı SAY ve EA'dan daha kısıtlı. Ancak bu, bu alanın aşırı kısıtlı bir çalışma seçeneği sunduğunu da göstermiyor. Sadece diğer alanlarda çok daha fazla seçeneğin var.
Dil okuyanların bir kısmı ya direkt öğretmenlik okuyarak öğretmenliğe yöneliyor ya da sonradan formasyon olarak öğretmenlik yapıyor. Tabii bunun kurslarda çalışanı da var, akademisyenliğe gidenler de. Tercümanlık vs. gibi alanlara da yönelenler var ya da direkt okuduğu lisans eğitimiyle direkt bir bağıntısı olmasa da şirketlerde halkla ilişkiler, insan kaynakları gibi alanlarda çalışanlar da var.
11. sınıfta dile geçersen TYT ve YDT'yi kesin yetiştirirsin de, 1 hafta sonraki sınavlara yetişebilir misin bilemiyorum.