Dil mi sayısal mı?

fourleafclover

Centipat
10. sınıfım ve şimdiden ne yapmaya karar vermem gerek. Sayısal okuyup Hava Harp Okulu'ndan hava kuvvetleri olma hayalim var ama gözüm parada olduğu için Hkk'nın bana fazla getirsinin olmyacağını gördüm. Dil olarak da dilim iyi ama gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum, hostes olsam maaşı iyi ama daha fazla kazanç sağlayan bir iş lazım dil ile ilgili. Sizce ne yapmalıyım ya da dil ile ilgili daha çok kazanç sağlayan bildiğiniz bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizi sürekli geliştirmeyi, sürekli okumayı ve seyahat etmeyi seviyorsanız, en az 2 farklı yabancı dil ile rehber olabilirsiniz. İngilizce ve İspanyolca, İspanyolca ve Fransızca, Rusça ve İspanyolca gibi kombinasyonlar ile güzel ücretler kazanabilirsiniz. Şu an için, İspanyolca kokarta sahip rehberler günlük 130-150€ arası ücretle turlara çıkmaktadır.

Kendinizi sürekli geliştirmeyi, sürekli okumayı ve seyahat etmeyi seviyorsanız, en az 2 farklı yabancı dil ile rehber olabilirsiniz. İngilizce ve İspanyolca, İspanyolca ve Fransızca, Rusça ve İspanyolca gibi kombinasyonlar ile güzel ücretler kazanabilirsiniz. Şu an için, İspanyolca kokarta sahip rehberler günlük 130-150€ arası ücretle turlara çıkmaktadır.
hocam 2.dil olarak almanca biliyorum onun için ne olur

Alman turistler, tur(Özel veya Grup) satın alanlar, daha çok Antalya ve İstanbul bölgesinde bulunuyor. Ancak gene kazandıkları ücret aynı şekilde. Şu an için bakanlığın belirlediği ücretin üzerinde ücret alıyorlar. 100-120€ arası. Bu tabii ki sezon yoğunluğuna, tur yoğunluğuna, rehber kalitesine(senin bilgi birikimin, dile hakimiyetine) göre değişiyor. Örneğin, İngilizce dilinde normal bir rehber günlük 3000TL para alıyor. Ancak bilgi birikimi fazla olan, mesela 7 Kiliseler turunu bir gruba tüm detayları ile yapabilecek bir rehber günlük 6000-7000TL alıyor. Bu 7 kiliseler turu minimum 5-7 gün süren bir tur. Ayrıca her mesleğin olduğu gibi bu mesleğinde farklı kazanç noktaları bulunmakta. Örneğin, misafirlerin bir halı dükkanından 10.000$'lık bir halı aldığında, 1000$'ı senin oluyor gibi gibi.

Bunların hepsini "Dil okursam ne yapabilirim" soruna istinaden yazıyorum. Yönlendirmek amaçlı değildir.

Alman turistler, tur(Özel veya Grup) satın alanlar, daha çok Antalya ve İstanbul bölgesinde bulunuyor. Ancak gene kazandıkları ücret aynı şekilde. Şu an için bakanlığın belirlediği ücretin üzerinde ücret alıyorlar. 100-120€ arası. Bu tabii ki sezon yoğunluğuna, tur yoğunluğuna, rehber kalitesine(senin bilgi birikimin, dile hakimiyetine) göre değişiyor. Örneğin, İngilizce dilinde normal bir rehber günlük 3000TL para alıyor. Ancak bilgi birikimi fazla olan, mesela 7 Kiliseler turunu bir gruba tüm detayları ile yapabilecek bir rehber günlük 6000-7000TL alıyor. Bu 7 kiliseler turu minimum 5-7 gün süren bir tur. Ayrıca her mesleğin olduğu gibi bu mesleğinde farklı kazanç noktaları bulunmakta. Örneğin, misafirlerin bir halı dükkanından 10.000$'lık bir halı aldığında, 1000$'ı senin oluyor gibi gibi.

Bunların hepsini "Dil okursam ne yapabilirim" soruna istinaden yazıyorum. Yönlendirmek amaçlı değildir.
Gerçekten böyle bir şey var mı?

Alman turistler, tur(özel veya grup) satın alanlar, daha çok Antalya ve İstanbul bölgesinde bulunuyor. Ancak gene kazandıkları ücret aynı şekilde. Şu an için bakanlığın belirlediği ücretin üzerinde ücret alıyorlar. 100-120€ arası. Bu tabii ki sezon yoğunluğuna, tur yoğunluğuna, rehber kalitesine(senin bilgi birikimin, dile hakimiyetine) göre değişiyor. Örneğin, İngilizce dilinde normal bir rehber günlük 3000TL para alıyor. Ancak bilgi birikimi fazla olan, mesela 7 kiliseler turunu bir gruba tüm detayları ile yapabilecek bir rehber günlük 6000-7000TL alıyor. Bu 7 kiliseler turu minimum 5-7 gün süren bir tur. Ayrıca her mesleğin olduğu gibi bu mesleğinde farklı kazanç noktaları bulunmakta. Örneğin, misafirlerin bir halı dükkanından 10.000$'lık bir halı aldığında, 1000$'ı senin oluyor gibi gibi.

Bunların hepsini "dil okursam ne yapabilirim" soruna istinaden yazıyorum. Yönlendirmek amaçlı değildir.

Yani hocam İngilizce olarak satış yardımcısı ya da çevirmeni olmak iyi mi dediğiniz gibi 10knın 1ksı sizin oluyor.

Evet. Turist rehberliği mesleği olarak geçiyor.

Ama hocam şimdi rehber olmak ta zor gidilecek yeri detaylı bilmek lazım.

Yani hocam İngilizce olarak satış yardımcısı ya da çevirmeni olmak iyi mi dediğiniz gibi 10knın 1ksı sizin oluyor.

Ama hocam şimdi rehber olmak ta zor gidilecek yeri detaylı bilmek lazım.

Satış yardımcısı veya çevirmeni ne kadar para alıyor hiçbir fikrim yok.

Evet rehberlik zor bir meslek. O yüzden ilk yazdığım mesajda sürekli okumayı, sürekli kendini geliştirmeyi seviyorsan diye belirtmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı