Sayısal mı dil mi?

YDT değil YDS'den bahsediyorum. Sıralamanız gayet güzel bu arada. :D

Çıkmış sorudan kastım YDS idi hocam. YDT'ye hazırlanırken kendimi zorlamak için sık sık YDS çözerdim. Zor günlerdi :)

Hocam siz meslek seçimini yapmanız ve o hedef doğrultusunda seçim yapmanız lazım mesela yabancı dil ile ilgili meslek isterseniz dil okumalısınız meslek seçmeden olmaz bunlar.

Aynı yollardan geçtim. Sana tavsiyem kafanda İngilizce öğretmenliği kesin değilse dil okuma. Diğer dallar çürüdü zaten truzim falan bitti artık. Sayısalda zorlanıcağını düşünüyorsan emin ol dilinde zorluğu hafife alınmaz. 80 soruluk sınava hazırlanırken belki 8 bin soru çözüceksin belki 16 bin. Ama sonuç 80 de 70 olursa öp başına koy. Ser sene farklı yerlerden vurup gafil avlıyorlar dil sınavlarında. Ezberlemen gereken minimum 2 bin kelime var. O bile yeterli olmuyor. Bu dediklerimden gözün korkmadıysa kesinlikle denemelisin.

İstediğim bir meslek olsa ona göre bölüm seçerdim zaten de dediğim gibi ne meslek ne de üniversite için belli bir hedefim yok şu an.

İstediğim bir meslek olsa ona göre bölüm seçerdim zaten de dediğim gibi ne meslek ne de üniversite için belli bir hedefim yok şu an.

Hedef yokken böyle önemli bir karar sıkıntı ama dil seçersen ileride mühendis olmak isteyebilirsin mesela veya tam tersi önce meslek planlamanı yap bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı