Dil öğrencisi saatlik ders dağılımı nasıl olmalı?

Bu yılın sınavını çözdüm, YDT 68D-12Y, Türkçe 36D-4Y, sosyal 17D-3Y yaptım.
Matematik konularını biliyorum ama soru tipi görmedim, şu an 345 çözüyorum 250 sayfa kaldı bitmesine. Fena değil gibiyim.
Sosyal zaten kolay ders, doğru düzgün çalışmadan bu neti yaptım.
Her gün 1 saat İngilizce çalışıyorum, onun için belli bir takvime ihtiyacım yok zaten böyle giderse muhtemelen 320 günde 78+ üstüne çıkarım.

Asıl sorunum şurada, fen hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Daha dün günlük 1 saat çalışma kararı aldım. Fizikte kamp kitabı bitireceğim, biyoloji zaten ezber, kolay. Kimya da hiçbir şey bilmiyorum. Onda da galiba bir kitap falan bitiririm belki. Hocaya günlük 1 saat fen çalışacağımı ama matematik kitabının yaz tatili sonuna kadar yetişmeyeceğini söylediğimde Fen'e sonra bakarsın, günlük 3 saat matematik çalış dedi. O zaman günlük 3 saat mat, 1 saat İngilizce olmuş oluyor. Günlük 3 saat matematik çalışmada sorun yok, sıkılmam herhalde ama Fen'i bu kadar geç bir vakite alırsam, benim için daha sıkıntı olmaz mı? Çünkü zaten fizik bile başlı başına uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım, günlük 3 saat matematik, 1 saat İngilizce, feni de matematik kitabı bittikten sonra mı çalışmaya başlayayım yoksa 2 saat mat, 1 saat ing, 1 saat fen olacak şekilde yapıp matematik kitabını yavaş mı bitireyim?

Sıralaması veya netleri iyi olanlar tavsiye versin. Sizde dil öğrencisiyseniz, sorunuz varsa alabilirim.

İngilizcen şu zamana göre bayağı iyi ve fikrimce düzenli çalışmana bile gerek yok. 68-12 yapmış bir kişinin şimdiden sonra yapacağı tek şey deneme çözüp yanlışlarının en çok hangi bölümden çıktığını analiz edip o bölüme yönelik çalışmasıdır. Yüklenebildiğin kadar TYT'ye yüklen, çünkü İngilizce seni sadece ilk 10.000'e sokar, 10.000'den sonrası ise tamamen TYT'nin üstesinden ne kadar gelebildiğin. TYT netlerin de gayet güzel, söylediklerinden anlaşılacağı üzere matematikte de belli bir temelin var ki bu da büyük avantaj. Bu noktada benim tavsiyem zaten matematikte belli bir seviyedesin, feni şimdiden ufak ufak yoklamaya başla, nereden net koparabilirsen kârdır çünkü. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

İngilizcen şu zamana göre bayağı iyi ve fikrimce düzenli çalışmana bile gerek yok. 68-12 yapmış bir kişinin şimdiden sonra yapacağı tek şey deneme çözüp yanlışlarının en çok hangi bölümden çıktığını analiz edip o bölüme yönelik çalışmasıdır. Yüklenebildiğin kadar TYT'ye yüklen, çünkü İngilizce seni sadece ilk 10.000'e sokar, 10.000'den sonrası ise tamamen TYT'nin üstesinden ne kadar gelebildiğin. TYT netlerin de gayet güzel, söylediklerinden anlaşılacağı üzere matematikte de belli bir temelin var ki bu da büyük avantaj. Bu noktada benim tavsiyem zaten matematikte belli bir seviyedesin, feni şimdiden ufak ufak yoklamaya başla, nereden net koparabilirsen kârdır çünkü. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

Yani 2 saat mat, 1 saat ing, 1 saat fen yapayım değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı