Dil öğrenmek için en mantıklı yol ne?

Makaleler
1
B1 İngilizcem var. İngilizcemi tamamem geliştirdikten sonra Almanca öğrenmek istiyorum. Bunun için bir öneriniz var mı? Ücretli - ücretsiz olsun fark etmez. Online dil kursları da olabilir ancak etkili mi değil mi bilmiyorum. Sıfat, zamir tarzı şeyler fikrimce dil öğrenmeyi geciktiren unsurlar. Önerilerinize açığım.

B1 İngilizcem var. İngilizcemi tamamem geliştirdikten sonra Almanca öğrenmek istiyorum. Bunun için bir öneriniz var mı? Ücretli - ücretsiz olsun fark etmez. Online dil kursları da olabilir ancak etkili mi değil mi bilmiyorum. Sıfat, zamir tarzı şeyler fikrimce dil öğrenmeyi geciktiren unsurlar. Önerilerinize açığım.
Konuşarak pratik yapmak.

Hocam amacım zaten İngilizce değil. Belirttim Almanca öğrenmek istediğimi. İngilizceyi zaten konuşarak geliştiriyorum.
Hocam farketmiyor dil öğrenmenin farklı bir metodu yok ki. Speaking bile yapsanız listening yapacaksınız çünkü karşınızdakini dinlemiş olacaksınız, gramer bile çalışsanız reading yapacaksınız.

Youtube da almanca video izleseniz listening yaparsınız yorumlara bakarsanız reading yaparsınız. Bunun başka bir yolu yok bu iki yöntem ile kendinizi olabildiğince maruz bırakacasınız yeri gelecek keyifle yeri gelecek zorla.

Sonuçta ya okuyacaksınız ya dinleyeceksiniz veya ikisini birlikte yapacaksınız. Ama sürekli sürekli yapacaksınız.

Siz okurken ingilizce olan kısımlarını almanca olarak okuyabilirssiniz. Dil öğreniminde anlaşılabilir girdilere(comprehensible input deniliyor) maruz kaldığınız sürece dili edinirsiz.

B1 İngilizcem var. İngilizcemi tamamem geliştirdikten sonra
Ben bunun için tavsiye istiyorsunuz zannetmiştim. Yani şuanki önceliğiniz bunu geliştirmek olarak anladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı