Dil sınavı için öneri

• Konuyu başlatan faux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.262
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar,

Akademik İngilizcem var fakat herhangi bir dil sınavına girmedim. Sınavları da çok takip edemiyorum zamandan dolayı. Sınavların isimlerine aşinayım ama içerikleri yok bende, farkları nedir bilmiyorum. Tescillemek adına birine gireyim diyorum, hangisini önerirsiniz? Kitap veya herhangi bir öneri varsa açığım, zaman yaratabilirsem okuyup çözmesi hoşuma gider çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
IELTS, tüm dünyada geçerliliği olan ancak fazlasıyla zor bir sınavdır. 9 üzerinden değerlendirilir. Birçok tanınmış firma işe alım yaparken en az 6 puan alınması gerektiğini belirtir. Bazı hukuk firmaları 7 üzeri ister ancak mühendislik için 6 yeterlidir. Speaking, writing, listening, reading adlı sectionları vardır. Kitap olarak değil ama IELTS kursları var çünkü kitapla kolay kolay yapılabilecek olduğunu düşünmüyorum. TOEFL da var tabi. Bazı firmalar ikisini de kabul eder. İkisi de 1000 liradan fazla ve ikisinin de geçerlilik süresi 2 sene. Yani 2 sene içinde başvuru yapmazsan tekrar girmelisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı