Dil sınıfı okuyup olunabilecek meslekler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece İngilizce yetmeyecek diye dusunuyorum, YDT sinavina girenlerin sayisi da artiyor. Ve arti olarak dil sinifinda olanlarin hemen hemen hepsi İngilizceye hakim ama hepsi TYT'den yuksek puan cikaramaz. Dereceye girmek istiyorsan TYT sinavina da onem vermelisin. Ve suraya ekleyeyim, dil bolumunde Temel Matematik konulari goruyorsunuz ve konulari cok basit.

Selamlar, dil sınıfı okuyup üniversitede dil sınıfı ile alakalı bir bölüm seçeceğim ve aklımda birkaç meslek var. Mütercim - tercümanlık, kabin memurluğu, öğretmenlik, turizm rehberliği, bir oyun şirketinde falan çalışmak vesaire benim en çok ilgimi çeken meslekler, hangisinin benim için daha karlı olacağını bilmiyorum. Ben bu tarz meslekler dışında bir meslek de yapmak istemiyorum. Yani İngilizce benim hayatımın her yerinde olsun istiyorum elbette bunun yanında farklı bir dil de olabilir. Sosyal içerisinde bu tarz meslekleri yapan illa ki yapanlar vardır. Beni aydınlatır mısınız? Hangi mesleğe yönelmeliyim?
Hani böyle oyun çevirmenliği yapıyorlar ya onlardan olabilirsin

Selamlar, dil sınıfı okuyup üniversitede dil sınıfı ile alakalı bir bölüm seçeceğim ve aklımda birkaç meslek var. Mütercim - tercümanlık, kabin memurluğu, öğretmenlik, turizm rehberliği, bir oyun şirketinde falan çalışmak vesaire benim en çok ilgimi çeken meslekler, hangisinin benim için daha karlı olacağını bilmiyorum. Ben bu tarz meslekler dışında bir meslek de yapmak istemiyorum. Yani İngilizce benim hayatımın her yerinde olsun istiyorum elbette bunun yanında farklı bir dil de olabilir. Sosyal içerisinde bu tarz meslekleri yapan illa ki yapanlar vardır. Beni aydınlatır mısınız? Hangi mesleğe yönelmeliyim?
Ben de yabancı dil bölümünde 11. sınıfta okuyorum. Diğer arkadaşlarında dediği gibi tercümanlık ciddi kazançlar için iyi bir seçim. Artı olarak şunu ekleyeyim İngilizce Öğretmenliği de kolaylık açısından cezbedici. Malumunuz İngilizce Öğretmenlerine hocam buna ne öğrettin sen demiyorlar ülkemizde. `am-is-are´ gösterip ortalama 5k (ek derse göre artıp azalabilir) maaş alabiliyorsun.

İngilizce öğretmenliği okuyup devlete sırtını dayadiktan sonra KPSS'ye girmeden dis ticarete atilabilirsin ingilizcen ile veya turist rehberliği yapabilirsin bu tür işler için illaki o bölümü okuman gerekmiyor veya yazılım kurslarına girip yazilim üzerine çalışabilirsin veya yanına Rusça ekleyip gümrüklerde çalışmak için başvuru yapabilirsin veya host olabilirsin İngilizce bölümünde olabileceğin meslek sayısı çok fazla.
İngilizce öğretmenliği okuyup devlete sırtını dayadiktan sonra KPSS'ye girmeden dis ticarete atilabilirsin ingilizcen ile veya turist rehberliği yapabilirsin bu tür işler için illaki o bölümü okuman gerekmiyor veya yazılım kurslarına girip yazilim üzerine çalışabilirsin veya yanına Rusça ekleyip gümrüklerde çalışmak için başvuru yapabilirsin veya host olabilirsin İngilizce bölümünde olabileceğin meslek sayısı çok fazla.

ya da direk öğretmen olursun haftada 3 gün çalışarak 5 6 k maaş alırsın geri kalan günlerde dershanede çalışabilirsin veya özel ders verebilirsin, özel dersler çok önemli çünkü getirisi çok fazla. Eğitim işini ilerletip dil kursu açabilirsin.

Ya da direk öğretmen olursun haftada 3 gün çalışarak 5 6 k maaş alırsın geri kalan günlerde dershanede çalışabilirsin veya özel ders verebilirsin, özel dersler çok önemli çünkü getirisi çok fazla. Eğitim işini ilerletip dil kursu açabilirsin.

Eğer ailenin durumu çok iyiyse Macaristan'da pilotluk okuluna gidip pilot olabilirsin okuduğun üniversite de work and travel ile yurt dışına gidebilirsin orada kalabilirsin bazı havayolu şirketleri yabancı müşterileri için müşteri hizmetlerinde calisicak elemanlar arıyorlar onlarla çalışabilirsin maaşı iyidir bu arada. Uzun lafın kısası ingilizcen olduktan sonra kendini nerde gelistirirsen o mesleği yaparsın.

Arkadaşlar mümkünse turizm rehberliği okumayın, onun yerine tercümanlık okuyun. Rehber olmak için illa rehberlik okumanıza gerek yok, tercümanlık okuyup kendinizi geliştirin. Ondan sonra eğer rehber olmak isterseniz, rehberlik sınavlarına girerek rehber olabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı