Arkadaşlar bu sorunu aşamıyorum. Size şöyle anlatayım;
Mesela benden bir sayı girmemi istiyor. Fakat ben sayı girdiğim zaman bir sıkıntı yok. Fakat ben sayı girilmediği zaman hata almak istiyorum. Örneğin "Bir sayı giriniz" dediği zaman ben harf veya sayı dışında bir şey yazdığımda "Ltfen geçerli bir sayı giriniz" demesini istiyorum. Öyle bir şey yapma imkanım var mı?
Altta örnek bir kod veriyorum.
Üsteki kodda sadece 0 ile 100 arasında bir sayı girilmediği zaman hata veriyor. Ben bunu harf yazıldığı zaman da "geçersiz not girdiniz" yazısını da yazmasını istiyorum.
Mesela benden bir sayı girmemi istiyor. Fakat ben sayı girdiğim zaman bir sıkıntı yok. Fakat ben sayı girilmediği zaman hata almak istiyorum. Örneğin "Bir sayı giriniz" dediği zaman ben harf veya sayı dışında bir şey yazdığımda "Ltfen geçerli bir sayı giriniz" demesini istiyorum. Öyle bir şey yapma imkanım var mı?
Altta örnek bir kod veriyorum.
C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <stdbool.h>
/*
Kullanicidan alinan [0, 100] aralağında 4 ogrenci tam sayi notunun aritmetik ortalamasini bulan kodu yaziniz.
*/
int main(void){
int sinavNotu;
int ogrenciSira = 0;
int toplam = 0;
printf("*** Sinif not ortalamasi bulma ***");
while(ogrenciSira < 4){
printf("\nLutfen bir not giriniz: ");
scanf("%d", &sinavNotu);
if(sinavNotu <= 100 && sinavNotu >= 0){
toplam = toplam + sinavNotu;
ogrenciSira = ogrenciSira + 1;
printf("\nSinif not ortalamasi: %f", toplam/(float)ogrenciSira);
}
else{
printf("Gecersiz not girdiniz!\n");
}
}
}
Üsteki kodda sadece 0 ile 100 arasında bir sayı girilmediği zaman hata veriyor. Ben bunu harf yazıldığı zaman da "geçersiz not girdiniz" yazısını da yazmasını istiyorum.