Din kavramının yanlış anlaşılması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

user_8899

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle insan uydurması inançları elersek din olarak elimizde sadece İslam kalıyor. İslam demek Allah'ın en son peygamberine iman eden ve kitaptaki emirlere iman edenlerin grubudur. Dünya üzerinde başka bir din yoktur, Muhammed'i inkar edenler Hristiyan ve Yahudi oluyor ancak bunlar din değildir. Din diye bir kavram esasında tek başına bir kavramdır, kendi arasında alt başlıklara ayrılamaz. Günümüz dinsizleri o kadar din var hangisi doğru nasıl anlayacağız diye yanlış bir algıya düşüp yaşamaları için sebepleri bile olmadan yaşıyorlar. Özellikle dindarları körü körüne iman etmekle aşağılayan ve kendisini Müslüman olarak tanımlayan insanların davranışlarına bakıp "bu Müslümanlar böyle cahil işte", "bu Müslümanlar terörist, zalim, ahlaksız, çocuk tecavüzcüsü" gibi cümleler kuruyor. Genellikle kendini dünyada kaliteli bir sınıfa sokan insanların dinsiz ya da dinsiz gibi yaşaması insanlarda bu adam doğruyu biliyordur algısına yöneltir. Gerçek olan; ruh sahibi olmamız ve ruhun ölmeyeceği, bedenin biyolojik olarak ömrünü tamamlaması gibi sonuçlarla canlılığını kaybetmesidir. Ruh ölür mü? İnsan öldükten sonra ne olacağını düşünüyorsunuz? Sizin bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İslam başlı başına bir din değil, din türüdür. Müslümanlık daha doğru bir kullanım.
Tek din de islam değil. Kur'an'ın tefsirlerini okumanızı öneririm.

İslam demek İmanın altı şartı demek ve orada sadece son peygambere iman yok, peygamberlere iman var. Diğer dinleri nasıl din olmaktan çıkardığınızı dahi anlamadım. İslam dininin nasıl kesin ve tek doğru olduğunu anlamadım. Kur'an'da Hz. İbrahim'inde benzer bir tek tanrılı dine inandığından bahseder lakin bu islam değildir. Bu da mı yanlış yani ?

“İnsan uydurması inançları elersek” diyerek kendinizin nasıl bir insan oldugunuzu belli ediyorsunuz.

Gören sanacak ki teoloji profesörü, hayatını buna vermiş ve bir sonuca ulaşmış. Kuran-ı Kerim’ i bile tam okuduğunuzdan şüpheliyim.

Sorun cahillik, terörizm falan değil. At gözlüğüyle bakıyorsunuz her şeye. Ve kendi bildiğinizi doğru sanıyorsunuz. Bu mesaj bile din kavramının yanlış anlaşılmadığını gösteriyor bana. Ne ironik.

İslam başlı başına bir din değil, din türüdür. Müslümanlık daha doğru bir kullanım.
Tek din de islam değil. Kur'an'ın tefsirlerini okumanızı öneririm.
Hepsi bir hepsinin kaynağı aynı ve tek din islamdır. İlk insandan beri islam tek dindir dönemin peygamberine iman edenler Müslümandır.
Din kelimesi değil din kavramı uydurmadır. Din bir meditasyon aracı değildir gerçeğin ta kendisidir. Meditasyonlara din diyemeyiz.
İnsan uydurması inançlardan kastım putperestlik ve tahrip edilmiş kitaplara inananlardır. Kuran-ı Kerim'i tam okumadım ve teoloji profesörü değilim. Her insanın Dünyaya ne için geldiğini ve ne için yaşadığını düşünmesi farzdır. Her insan teoloji profesörü olmak zorunda değil ama bunu bilmek zorunda. Cahillik ve terörizm genel olarak gördüğüm senaryo, hep bu cümlelerle insanları aşağılıyan bir grup var ve sözüm onlara. Din bir tanedir başka din olmadığından her inancı din olarak kabul edemeyiz böyle kabul etmek dinin meditasyon ve rahatlama amacı ile oluşturulduğu sonucuna çıkar. Bu son derece yanlış. Kendi bildiğimi doğru sanmıyorum doğru olduğunu biliyorum ve her türlü kanıtlayabilecek bilgiye sahibim. Durum bu, kuran ortada iken hala inkar mı edeceksiniz?

Son düzenleme:
Ben sorularıma cevap almadım ama. Son inen din islam iken nasıl diğer dinlerin kaynağı oluyor, bu aynı tanrıdan geldiği anlamına mı geliyor, eğer böyleyse diğer dinlerin varlığını nasıl inkar ediyorsunuz?

Din tek islamdır. Zaman, toplum, peygamber ve kitap değişmiştir. Örneğin Hristiyanlık bir din değildir. Eski toplumları peygamberleri ve kitapların varlığını inkar etmiyorum. İnternete incil yazdığımda karşıma çıkan yüzlerce farklı seçenekten ve kuranda yazanlara göre tahrip edildiğini ve iptal olduğu belirli oluyor.

Din kavramı başkaları tarafından yanlış anlaşılıyor mu emin değilim ama sen her şeyi çok yanlış anlamışsın. Koştur bakalım istediğin gibi. İbretlik şeyler gösterdin bizlere. Ben bu seviyeye ulaşıp, üstüne bir kelime daha söyleyemem. Başka bir boyut orası.

Acelemiz yok, bekleyip görelim kimin yanlış anladığını

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hala sorularıma tam cevap almış değilim. Hristiyanlığın tahrip olduğunu bile Kur'an'dan öğrenmiş isek nasıl olur da İslamı kaynak din olarak alabiliyoruz. Kendi içinizde çelişiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…