Dinamik diski basit diske çevirmek

Tuğba Karaca

Hectopat
Daha fazla  
1 hafta önce yanlışlıkla C sürücümü dinamik diske dönüştürdüm. Şimdi basit sürücüye asla dönüştüremiyorum. Enbedi.com da olan dönüştürme tekniklerinin hepsini uyguladım hep hata verdi. C sürücüm 119 GB. SSD 930 küsür GB. Windowsu kaldırdım tekrar kurdum belki düzelir umuduyla ama nafile.

Mimar olduğum için yüklediğim programlar ağır. C bana yetmiyor. D sürüsüne de erişemiyorum. C dinamik olduğu için onu yedekleyemiyorum.

Yapmak istediğim şey: 930 GB'ın ana sürücüm olması. Yani disk sıfır 930 GB olmalı.
C sürücüyü tamamen silsem Windows da beraberinde gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
D sürücüsüne neden erişemediğinizi detaylandırın. Windows'u baştan kurmak dert değilse buyurun:
Windowsu kaldırdım tekrar kurdum belki düzelir umuduyla ama nafile.
Windows kurulumundaki disk seçme ekranında Shift + F10 ile komut istemini açın ve aşağıdaki komutları verin.

Diskpart'ı açalım:
Kod:
diskpart
Diskleri listeleyelim:
Kod:
list disk
Listeden diskin numarasını bulup seçelim:
Kod:
select disk {disk numarası}
Örnek:
Kod:
select disk 0
Diski basit sürücüye çevirelim:
Kod:
convert basic
Diski formatlayalım:
Kod:
clean
Yeni bölüm oluşturalım:
Kod:
create partition primary
Kod:
format quick fs=ntfs
Diski aktif hale getirelim:
Kod:
active
Ardından komut istemini kapatın ve disk seçim ekranını yenileyip kuruluma devam edin.
D sürücüsüne neden erişemediğinizi detaylandırın. Windows'u baştan kurmak dert değilse buyurun:
Windowsu kaldırdım tekrar kurdum belki düzelir umuduyla ama nafile.
Windows kurulumundaki disk seçme ekranında Shift + F10 ile komut istemini açın ve aşağıdaki komutları verin.

Diskpart'ı açalım:
Kod:
diskpart
Diskleri listeleyelim:
Kod:
list disk
Listeden diskin numarasını bulup seçelim:
Kod:
select disk {disk numarası}
Örnek:
Kod:
select disk 0
Diski basit sürücüye çevirelim:
Kod:
convert basic
Diski formatlayalım:
Kod:
clean
Yeni bölüm oluşturalım:
Kod:
create partition primary
Kod:
format quick fs=ntfs
Diski aktif hale getirelim:
Kod:
active
Ardından komut istemini kapatın ve disk seçim ekranını yenileyip kuruluma devam edin.

Çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…