Dinç olmak için ne yapılmalı?

356463

Kilopat
Makaleler
7
Merhabalar. Ne yazık ki geç yattığımdan dolayı çok uykum var. Ayrıca bugün sınavım var. Dinç bir şekilde girmek için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kahve bir mit aslında. Amerikalılar çok kahve içiyorlar, oradan dünyaya yayılmış. Elma yemek kahveden daha çok yardımcı olur dinçliğe, uykuyu açmaya mesela. Kahvenin dinçlik verdiği inancı büyük ihtimalle Amerika'da insanların günlük hayatta su gibi kahve içmelerindendir. Kültür empoze ettikleri için kahve hakkında böyle bir mit yaratılmış. Elma tavsiye ederim.. Ben de kahve içen biriyim, o ayrı bir konu..

Güzel bir kahvaltı. Ardından soğuk bir duş. Üstüne de bir filtre kahve ya da americano. Yoksa bu tip sert kahvelerden birini iç. Çakı gibi olursun. Bu arada başarılar.

Kahve bir mit aslında. Amerikalılar çok kahve içiyorlar, oradan dünyaya yayılmış. Elma yemek kahveden daha çok yardımcı olur dinçliğe, uykuyu açmaya mesela. Kahvenin dinçlik verdiği inancı büyük ihtimalle Amerika'da insanların günlük hayatta su gibi kahve içmelerindendir. Kültür empoze ettikleri için kahve hakkında böyle bir mit yaratılmış. Elma tavsiye ederim.. Ben de kahve içen biriyim, o ayrı bir konu..
İnanç değil, farmakoloji.

Arkadaş zengin bir ecza dolabına sahip olsaydı B1,3,6 önerirdim. Muz veya bira mayası bazılarını karşılıyor fakat şu anda en mantıklı seçenek kahve ve spor.

Tam olarak mit değil ama herkesin bedeni değişik çalışıyor. Arkadaşlarım deli gibi kahve içerler sözde ayık kalmak için ama bende hiçbir etkisi olmaz istersem art arda 3 bardak içeyim aynı şekilde enerjisiz kalırım.

En garanti işe yarayan tek şey var o da aktif olmak. Yani spor yapın. İlla Gym olmasına gerek yok evde bile 5-10 dakikalık bir egzersiz ile çok zinde oluyorsunuz.

Hocam erken yatın erken kalkın. Her sabah kalktıktan 30-45 dakika sonra ufak ufak esneme hareketleri yapın. Ben her sabah çok dinç kalkarım. Bu bahsettiğim programı 15 yaşından 21 yaşına kadar her sabah yaparım. Bol bol'da spor yapmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı