Dinç olmak için ne yapılmalı?

Kahve bir mit aslında. Amerikalı'lar çok kahve içiyorlar, oradan dünyaya yayılmış. Elma yemek kahveden daha çok yardımcı olur dinçliğe, uykuyu açmaya mesela. Kahvenin dinçlik verdiği inancı büyük ihtimalle Amerika'da insanların günlük hayatta su gibi kahve içmelerindendir. Kültür empoze ettikleri için kahve hakkında böyle bir mit yaratılmış. Elma tavsiye ederim. Ben de kahve içen biriyim, o ayrı bir konu.

Tam olarak mit değil ama herkesin bedeni değişik çalışıyor. Arkadaşlarım deli gibi kahve içerler sözde ayık kalmak için ama bende hiçbir etkisi olmaz istersem art arda 3 bardak içeyim aynı şekilde enerjisiz kalırım.

En garanti işe yarayan tek şey var o da aktif olmak. Yani spor yapın. İlla GYM olmasına gerek yok evde bile 5-10 dakikalık bir egzersiz ile çok zinde oluyorsunuz.

Kültürel olarak mit, benimle tartışan Alawar'ın mesajında gördüğümüz gibi sosyal hayatta da sürü psikolojisidir. Kafein varsa coca-cola da içebilirsin elbette. Ve her kahve türünün aynı sanarak genelleyecek bir "farmakoloji" dehâsı isen böyle olur.

İnanç değil, farmakoloji.

Arkadaş zengin bir ecza dolabına sahip olsaydı B1, 3, 6 önerirdim. Muz veya bira mayası bazılarını karşılıyor fakat şu anda en mantıklı seçenek kahve ve spor.

Ben farmakolog değilim, o yüzden farmakoloji diye mesajlar atarak artistlik yapmayacak kadar karakter sahibiyim. Senin kafaya göre öyleyse coca cola içsin, senin kafaya göre kafein olan her şeyi içilir ya. İyi sen her sabah 2, 5 litre coca-cola içebilirsin. Mantık güzelmiş ha; kafein varsa dinçlik verirmiş. Bu arada kahve dediğin için belirtmek isterim: Nescafe ve Türk kahvesi ve granüllü kahveler aynı şeyler değiller. Cevap verirken ikinci mesajında olduğu gibi bilmediğin konularda internetten biraz araştır bence. Bak ben doğalım, içimden geldiği gibi yazıyorum. Kafeinin verdiği dinçlik sağlıklı ve doğal bir dinçlik değildir, sentetik, kimyasal, fabrikasyondur, kanserojendir. Mesaj yazıyorum, biri kahkaha atarak dalga geçmiş, bir diğeri de "farmakoloji" deyip bize İngilizce link atmış. Bak ben doğalım, istesem linkler de atarım ama burası bir forum; doğal ve samimi ol, haksızsan, bilmiyorsan medeni bir şekilde olayın bir de bu yönü olabileceğini gör, Allah âşkına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Erken uyuyup erken kalkacakasın.

Eğer uyku probleminiz de sorun varsa, 1 gün boyunca uyumayın, sonra akşam 9-10 gibi yatın.

Hocam afedersiniz de ne alaka?
Sporculara maçlardan önce mastürbasyon ve ilişki yapmamalarını söylerler. Performansı düşürür. Dinçliğinizi kaybedersiniz.

Hocam zaten öyle bir isim yok olmadı da :)

Olup olmaması beni ilgilendirmez fazla yapılmaması gereken bir şeyi yazdım. Konuyu açan siz olsanız bile yorumları okuyan arkadaşlar olacaktır.

Kahve, büyük bir anksiyete kaynağı. Anksiyete, sürekli bir sorun varmış gibi hissettirir insana. Sürekli bir düşünce ve kurtuluş yolu ararsınız.

Kişiden kişiye değişse de, yapay bir dinçlik veriyor. Yine de ben fazlasını önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı