Diplomasız Front-End işi nasıl bulunur?

Bat of Gotham

Megapat
Daha fazla  
JavaScript, React, tailwind bilgim var ve şu anda nextjs ile typescript öğreniyorum. API kullanarak orta düzeyde projeler yapabiliyorum. Bunların ardından Back-End kısmına geçip full-stack web developer olmak istiyorum. Başlangıç aşamasında maaşsız ve beni ileriye taşıyabilecek bir işte çalışmayı da kabul edebilirim. Ancak üniversiteyi tamamlamadım ve lisans diplomam yok. Bu durumda iş bulabilmem için tavsiyeniz var mı?

Merhaba,
Öncelikle lisans diploması olmayıp bu işte çok başarılı olup gelir anlamında da çok yüksekte olan örnekler var. Anlattığınız senaryoda kurumsal firma başvurularınızın etkin olmayacağını düşünüyorum güncel olarak çoğu bir lisans diploması arıyor. Kurumsal düzende yükselme ve ast üst ilişkisinde denge kurabilmek adına şart koyuyor. Çoğu kurumsal firma lisans diploması olan bir mühendisin üstü olarak diploması olmayan birini almaktan kaçınıyor. Tavsiyem kendinizi gösterebileceğiniz danışmanlık yapan yan şirketlerde bir pozisyona yönelmeniz. Projeler yapan firmalarda başlayarak kendinizi kanıtlaya kanıtlaya iş kademesi yükseltmesi yapmak bu senaryoda bana daha olası geliyor. Kısacası lisans diploması olmadan başarılı olabileceğinizi ve kurumsal firmada beyaz yaka bir çalışandan daha fazla gelir elde edebilme imkanınız bulunsa da kurumsal bir firmada üst düzey pozisyonlara çalışan olarak gelmenizin zor olduğu kanaatindeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı