Direct3D Hızlandırması Kapanıyor

Tolunayyz

Centipat
Hiç sorun yaşamadan R6: Siege oynayabildiğim PC'de Orc Must Die gibi bir oyun oynarken oyun aniden kapanıyor. Hoparlör kapanıyor, laptop kendi hoparlörüne geçiyor. Aynı şey Mount and Blade ve The Witcher gibi oyunlarda da yaşanıyor. Açmak istediğimde Direct 3D hatası alıyorum. DXDiag'a girip baktım, Direct3D Hızlandırması Devre dışı yazıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülmüş oluyor ama aynı uygulamaları en fazla 10 dk kullanabiliyorum. Artık delirmek üzereyim. Sürekli yeniden başlat, tekrar dene dene, sabrım tükendi artık. Tüm driverlarım güncel. Yeni kurulumu denedim, başlarda sorun çıkmasa da 3-4 gün sonra aynı şeyleri tekrar yaşamaya başlıyorum. Sorun hakkında fikri olan varsa birlikte kafa patlatmak isterim. İşletim sistemi Win 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel. Eklemeyi unutmuşum bu sorun bilgisayarımı ilk aldığımda yoktu, 5-6 ay sonra olmaya başladı öncesinde bahsi geçen oyunları çok rahat oynayabiliyordum.

Bilgisayar modelim ASUS FX550VXK.
Özellikleri İ7 7700HQ 2.8GHZ, 16GB RAM ve GTX 950M model ekran kartı var.

Cihazın ekran kartı söz konusu oyunların yükünü kaldırmıyor olabilir. Modelini ve özellikleriniz yazın.

Varsa BIOS güncellemesi yapın.
Ayrıca lazım olursa diye oyunlardan birisini hata aldıktan sonra Process Monitor ile birlikte açtım.
OrcsMustDie2 için ProcessMonitor: OrcsMustDie2

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı