DirectX 11 bilgisayar nasıl DirectX 9 yapılır?

İşletim sistemi
Windows 8.1

hermus_c

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I3 14100F RTX 4060-500GB M.2 SSD 16GB RAM
Meslek
Ögrenci-Kaynakçı
Arkadaşlar DirectX 9 ile çalışan oyunlarda texture bozulması oluyor. Mesela GTA San Andreas'ta sadece NPC'lerin texturunda bozulmalar oluyorken rengi uzuyor, NPC'nin ayağına kadar. Ya da PES 2013'te sahada ve stadyumda siyahlıklar oluşuyor. Sahadaki siyahlıklardan oyuncu geçtiğinde oyuncu gözüküyor fakat bölge bölge çimler siyah. Bir de LoL'de DirectX 11 de sıkıntı yaşamıyorum ama DirectX 9 modunda aynı sıkıntıları yaşıyorum. Bana DirectX'te sıkıntı var gibi geldi birçok kez DirectX 9 indirdim kurdum ama sorun çözülmedi bende DirectX sürümünü düşürmeyi düşündüm fakat birçok forum gezdim ama bulamadım. Bilgisayarım DxDiag'da DirectX 11 gözüküyor ben 9 yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Farklı bir çözüm yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar DirectX 9 ile çalışan oyunlarda texture bozulması oluyor. Mesela GTA San Andreas'ta sadece NPC'lerin texturunda bozulmalar oluyorken rengi uzuyor, NPC'nin ayağına kadar. Ya da PES 2013'te sahada ve stadyumda siyahlıklar oluşuyor. Sahadaki siyahlıklardan oyuncu geçtiğinde oyuncu gözüküyor fakat bölge bölge çimler siyah. Bir de LoL'de DirectX 11 de sıkıntı yaşamıyorum ama DirectX 9 modunda aynı sıkıntıları yaşıyorum. Bana DirectX'te sıkıntı var gibi geldi birçok kez DirectX 9 indirdim kurdum ama sorun çözülmedi bende DirectX sürümünü düşürmeyi düşündüm fakat birçok forum gezdim ama bulamadım. Bilgisayarım DxDiag'da DirectX 11 gözüküyor ben 9 yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Farklı bir çözüm yolu var mı?

making dxdiag 11 dxdiag 9. Bu konu, Microsoft çözdü bakabilirsiniz. Linkteki dosyayı indirin ve kurun büyük ihtimale çözülecek.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyayı kurdu olmadıysa.
O zaman indirdin oyunda mı sorun var ki?
Bu linkteki dosyayı indirdin de mi?
Download DirectX End-User Runtime from Official Microsoft Download Center
Evet.

Hocam birde, ben Windows 7 32-bit kullanıcısıydım. Böyle sorunlarla aynı oyunda karşılaşmıyordum. Sonrasında Windows 8.1 64-bite geçtim aynı oyunlarda anlattığım sorunlar olmaya başladı.

@İnstalockreyna Hocam DirectX 9'a kadar silsem sonra yeniden kursam nasıl olur?

Son düzenleme:
Aslında GTA sanderes Steam'de de silmişer bilmiyorum korsan sandresler sorunlu orijinal alıp indirsen senin için salıklı olur ama 1150 TL.
Hocam şuan DirectX sildim tekrardan yükleyeceğim. Olmazsa dönüş sağlarım.

Hocam şu an DirectX sildim tekrardan yükleyeceğim. Olmazsa dönüş sağlarım.

Tamadır bekliyorum umarım düzelir ciden çok pahalı orijinali :(

Plastasion ve Xbox 560 TL PC daha ucuz.

Bende texcure değil oyun açtıktan sonra 3 görevden sonra çöküyor o da işlemci desteklemedi için yoksa grafikt sorun yok o yüzden kaldırdım PC'den.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı