Directx 11 İle 12 Arasındaki FPS Farkı

Kusura bakmayın arkadaşlar ama konudaki soruma doğru düzgün cevap alamadığımın yanı sıra başka başka insanların başka başka konuları ve soruları araya girdi ve ben hâlâ kendi soruma cevap alamadım. Ortaya karışık bir konu değil bu. Rica ediyorum biraz duyarlı olun.

Directx 11 İle 12 Arasında ki FPS farkı olunca konu başlığı belki bizde bu bilgiden nemalanabiliriz diye yazdık.
Başlık bilgisayarımın Directx 11 İle 12 arasında ki FPS farkı diye atılmış olsaydı bende konuda soru sorarak sizin sorunuza cevap alamamanız da katkı sağlamazdım.
Sizde duyarlı olup uyardığınız için teşekkür ederim.

Konuyu Hortlatmak istemezdim ama yazmadan gecemedim. RTX 2060 Ryzen 5 2600x bir sistem'de Directx 12 kullanan Fifa19'da 4k 120hz fps kaymak gibi inanaılmaz yumusak verebilirken Ancak Directx11 kullananan pes 19-20-21 en fazla 4K'da 80-90 fps verebiliyor farkı burdan anlıyabilirsiniz. Aynı Ekran Kartı Aynı sistem Oyunların kullandığı Directx farkı birde bana göre optimizasyonda eklersek fark neryde 30-40 fps cıkıyor.Ben sadece deneyimlediğimi paylaşmak istedim.

Merhaba arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı. Birçok sitede Directx 12 ile ilgili araştırmalar yaptım. Yazılanlara göre Directx 11'e göre arasında en az %20-%50 FPS farkı olacak diye geçiyor. Ben buna pek inanamadım açıkçası. Benim ekran kartım Nvidia markalı ve Directx 12'yi destekliyor. Yani şimdi örneğin laptobum Directx 11'de Resident Evil 6'yı 25 FPS'de oynatıyorsa bu Windows 10 Directx 12'sinde 40'a ya da 50'ye mi çıkacak? Bu kadar fark olur mu sizce? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)
Hangi ekran kartını kullanıyorsun ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı