Çözüldü DirectX nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pharople

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır DirectX 9-11-12-12Ultimate gibi sürümlerini görüyorum, birçok yere baktım ama tam olarak ne anlama geldiklerini ve farklarını bulamadım, yardımcı olur musunuz? Mesela Steam'de Apex Legends'i başlatırken düz ve DirectX12 ile başlatma seçeneği var, hangisini seçmeliyim?
Ekran kartım yok, sistemde 16 GB RAM var, işlemcim ise Ryzen 5 5500GT, APU bilgisayar, işlemciyi araştırıp yazsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Çözüm
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır DirectX 9-11-12-12 Ultimate gibi sürümlerini görüyorum, birçok yere baktım ama tam olarak ne anlama geldiklerini ve farklarını bulamadım, yardımcı olur musunuz? Mesela Steam'de Apex Legends'i başlatırken düz ve DirectX12 ile başlatma seçeneği var, hangisini seçmeliyim?

DirectX, Microsoft'un video oyunları başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir uygulama programlama arayüzüdür. DirectX 12 desteği Radeon RX Vega 7'de mevcut.

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır DirectX 9-11-12-12 Ultimate gibi sürümlerini görüyorum, birçok yere baktım ama tam olarak ne anlama geldiklerini ve farklarını bulamadım, yardımcı olur musunuz? Mesela Steam'de Apex Legends'i başlatırken düz ve DirectX12 ile başlatma seçeneği var, hangisini seçmeliyim?

DirectX, Microsoft'un video oyunları başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir uygulama programlama arayüzüdür. DirectX 12 desteği Radeon RX Vega 7'de mevcut.

Çözüm

Peki herhangi bir performans artışı vesaire olur mu? Artışa bağlı olarak kalitenin düşmesi vesaire?

Peki herhangi bir performans artışı vesaire olur mu? Artışa bağlı olarak kalitenin düşmesi vesaire?

Bazı grafik ayarları DirectX 9 10 da falan olmuyordu örneğin MSAA ayarı. Genelde en günceli en iyisi oluyor ama bazı oyunlarda DirectX11 az daha iyi performans veriyor.

DirectX-12 ile Apex Legends açtım fakat bütün grafik ayarları ultrada olmasına rağmen kare kare her yer ve kasmıyor da. Sizce bu ondan kaynaklı mı? Düz olarak çalıştırmayı da deneyeceğim şimdi.
Evet, seçim veriyorsa program en düşük olanı seçip dene.

Sadece düz bir şekilde ve DirectX-12 ile başlatabiliyorum. Şimdi düz bir şekilde başlatmayı ve ayarları Ultraya çekmeyi deneyeceğim, haber vereceğim teşekkürler.

Hocam şimdi de oyuna girdiğimde ve mouseyi hareket ettirdiğimde dalgalanmalar oluyor.
İsterseniz bi videoyu izleyin linkte dalgalanmaya dair ve ayarların ultrada olduğuna dair kanıt var.

Son düzenleme:
Böyle bir kanıda ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum, zira eldeki sistem bundan daha fazlasını veremez zaten. Bu yüzden Ultra oynamayı tercih etmek için sağduyulu olmak gerekmemeli bu durumda değil mi?

Hocam ultrada kesintisiz oynuyorum akıcı bir şekilde, bir ayar varmış onu 100'den 0'a çekmem gerekiyormuş piksel oranını düşürerek FPS arttırma zıngırtısıymış falan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı