Directx video performansı

mozkan007

Hectopat
Merhaba arkadaşlar benim Asus n56vz dizüstüm var. Ekran kartı GT650M. Ben bilgisayarımda oyun oynamıyorum sadece full hd formatında filmler izliyorum. Kullandığım player ise Splash Pro EX. Kullananlar varsa bilirler görüntü kalitesinde hatrı sayılır derecede fark yaratıyor. Şunu sormak istiyorum; playerın sistem gereksinimlerinde directx 9.0c uyumlu ekran kartı yazıyor. Acaba sistemime directx 9.0c(veya daha üst versiyonunu) yüklersem izlediğim filmlerin görüntü performansında veya kalitesinde bir farklılık olur mu? Kısaca directx sadece oyunlar için mi kullanılır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DirectX'in, HD videoların görüntü kalitesini artırmak gibi bir misyonu yoktur.

Ancak DirectX; DXVA (DirectX Video Acceleration) desteği ile, kod çözme işlemini GPU'ya yükleyerek işlemci yükünü hafifletir (hatta sıfıra indirir). Genellikle çok düşük (Intel'in ilk Atom versiyonları gibi) işlem kapasitesi olan CPU'larda işe yarayan bu özelliğe, kullandığınız dizüstünde ihtiyaç duymazsınız.

DXVA'yı derveye sokmak için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı