DirectX12 oyunları nasıl Vulkan olarak çalıştırılır?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar ekran kartım Vulkan'da çok daha iyi performans veriyor. DirectX 9, 10, 11 de vulkana nasıl çevirilebileceğini biliyorum fakat DirectX12 için böyle bir şey internette bulamadım. DXVK gibi kolayca çevirebileceğim bir araç var mı?

Oyun destek vermesi ya da oyun direk Vulkan'la çalışması lazım başka türlü mümkün değil.

İyi de DirectX 9-10-11 için yapabiliyorlar da neden 12 için yapamıyorlar ben bunu anlamadım hem o zaman DirectX12 oyunları Linux'ta nasıl çalışabiliyor? Ben aynı olayı Windows'ta gerçekleştirmek istiyorum.

Hocam örnek vereyim Rainbow'siz Siege de 2. seçenek sunuyor ilk. DX ile çalıştırma 2. olarak Vulkan. Vulkan açık API dosyası DX ise kapalı Linux açık işletim sistemi.

Hocam iyi de konunun Linux'un açık olup olmamasıyla alakalı değil ki. Linux'ta çalıştırılabilen vulkana çevirme araçları Windows'ta da çalışıyor mu ben aslen onu merak ediyorum çünkü kartım DirectX12 oyunlarında darboğaz sıkıntısı yaşatabiliyor. DirectX11, 10, 9 oyunlarını çözdüm fakat 12'lerin büyük bir kısmını çözemedim. Diğer arkadaşın yazdığı aracı biraz araştıracağım.

Bu bilgi doğru değil. Arkadaşın bahsettiği gibi araçlar bu dönüşüm görevini yapmak için kullanılıyorlar, gayet de mümkün yani.

Sınavlarım bitince özellikle sorun yaşadığım DirectX12 oyunlarını indirip dediğin aracı deneyeceğim. Eğer çalışırsa düzgün şekilde buraya geri dönüş yaparım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı