Direcxt 12 hatasi

Ramocan2012

Hectopat
Öncelikle herkese selam ve saygilar.
Benim sorunum FIFA 19'da direcxt 12 hatasi almam. Bazen oyuna girer girmez hata veriyor bazen de 5dk oynayinca veriyor. Bu hatayi yeni aldigim AOC AG241QG G-sync Monitör ile almaya basladim ve monitörle beraber extra depolama icin sandisk SSD sisteme dahil ettim oyun ve Windows samsung SSD'de kurulu sandisk depolama icin dahil ettim yani mönütörle SSD'yi ayni gün kulanmaya basladim bu hatayi aldim. Sürücüleri kaldirip yeniden yükledim olmadi. Sisteme format attim yine olmadi su an ne yapacagim bilemiyorum lütfen yardimci olursaniz minettar kalirim.

Sistemim
Windows 10 pro
Islemci Intel i7 7700K
Anakart MSI z270 Gaming Pro
Ekran karti MSI GTX 1070Ti
RAM 8+8 16gb G skil
PSU Bequet 750wat 80 Silver
Bir samsung 240 SSD oyun ve windows bunda kurulu
Bir de sandisk sadece depolama resim video dosyalar icin
Hata asagdaki gibi Lütfen yardim.
375640

Son düzenleyen: Moderatör:
FIFA 19 güncel mi?

Evet güncel driverlarda güncel ama galiba sorun monitör den kaynaklanıyor G-SYNC direcxt 12 devre dışı bırakıyor HDMİ ile tv ye bağladım bir saat oynadım hemde 4k çözünürlük de hiç bir problem çıkmadı daha önce de acer kg271 vardı FRESYNC destekli onda da bu sorun olmuyordu en iyisi monitörü iade edip SYNC özeliği olmayan 4k samsung bir monitör almak zaten bir fifa oynuyorum birde hikaye modlu oyunlar Yada TV den devam etmeliyim 4k HDR li samsung tv den TN panele geçmek çok kötü geldi arada çok fark var yine de tercübesi olan arkadaşlar aynı problemle karşılaşmış arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur şimdiden teşekkürler.

Evet güncel driverlarda güncel ama galiba sorun monitör den kaynaklanıyor G-SYNC direcxt 12 devre dışı bırakıyor HDMİ ile tv ye bağladım bir saat oynadım hemde 4k çözünürlük de hiç bir problem çıkmadı daha önce de acer kg271 vardı FRESYNC destekli onda da bu sorun olmuyordu en iyisi monitörü iade edip SYNC özeliği olmayan 4k samsung bir monitör almak zaten bir fifa oynuyorum birde hikaye modlu oyunlar Yada TV den devam etmeliyim 4k HDR li samsung tv den TN panele geçmek çok kötü geldi arada çok fark var yine de tercübesi olan arkadaşlar aynı problemle karşılaşmış arkadaşlar bilgi verirse çok iyi olur şimdiden teşekkürler.
Hocam güncel sürücüleri yüklediniz mi?

Hata mesajında sorunun GPU gecikmesi gibi bir şeyler olduğu anlaşılıyor. Yüksek ihtimalle SYNC ile çakıştı ve böyle oldu. Ayrıca ekran kartının 1 GB VRAM ile çalıştığını söylüyor.

Hata mesajında sorunun GPU gecikmesi gibi bir şeyler olduğu anlaşılıyor. Yüksek ihtimalle SYNC ile çakıştı ve böyle oldu. Ayrıca ekran kartının 1 GB VRAM ile çalıştığını söylüyor.

Yani sorun g-sync den dolayımı kaynaklanıyor anlamadım daha önce acer kg271 FREESYNC kullandım böyle bişey le hiç karşılaşmadım şuanki tv de de HDMİ ile 4k full sorun olmuyor AOC AG241QG G-SYNC de başladı bu sorun bence monitör den kaynaklanıyor G-SYNC ekran kartının devirini düşürüyor gibi yada bir ayarı var bilemiyorum olmazsa iade edecem monitörü sırf G-SYNC için fazla para ödedik oda işe yaramıyacak gibi

Zaten artık FREESYNC monitör ile G-SYNC açabiliyorsunuz. İsterseniz iade edin. Ama ben iade tarafındayım. Sonra yeni konu açarsınız öneri yaparız.

Aynen şimdi amazon üzeri iade ettim monitörü..
TN panel de hoşuma gitmedi olursa 4k IPS Samsung model bir monitör düşünüyorum .
FİFA 19 için ideal olabilir.
Gerçekten TN panel FPS için iyi olabilir ama görüntü berbat renkler berbat.
Samsung 4k tv den TN panel e geçince fark çok net belli oluyor ben zaten hikaye modlu oyunlar ve daha çok Fifa oynuyorum önerin olursa 2500₺ ye kadar çok memnun olurum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı