Rehber Direksiyon Seti Tavsiyeleri

Hocam 12 bin liraya 2.el garantili t300s mi 0 vitesli g29 mu ? Ets için?

Hocam DFGT veya G27 almak üzereyim. DFGT'nin eksiği yok 2300TL, G27'nin vitesi ve adaptörü yok 3000TL fiyatı var. G27 biraz bütçemi zorluyor sizce hangisini almam daha iyi olur. İkisi de söylenene göre sıkıntısız. ETS 2 ve FH4 için alacağım.

Hocam 12 bin liraya 2.el garantili t300s mi 0 vitesli g29 mu ? Ets için?
Zor bir tercih. Özellikle ETS için yüksek force feedback gereksiniminiz olmayacak bu yüzden G29 vitesli olmasıyla daha öne çıkar. Ancak Assetto Corsa, BeamNG, Automobilista gibi oyunlar oynayacaksanız T300 çoğu konuda daha iyidir. Bu arada ikinci el T300RS GT ise iyidir ancak T300RS ise yani iki pedallı modelse pek önermem. Pedal seti de önemlidir.
Hocam G27 daha iyidir. Uyumlu adaptör bulup test ederek alabilirsiniz. Vitesi sonradan alabilirsiniz. G27'nin helezonik metal dişlileri ve çift daha yüksek torklu motoru vardır. Ayrıca malzeme kalitesi ve sessizlik konusunda DFGT'den çok daha iyidir. Pedal seti konusunda da DFGT kullanmış biri olarak pek zevk vermiyordu pedalları çünkü tamamen plastik ve hissiyatsız yani sertlik sıfır. Uzun sözün kısası mutlaka test edip G27'yi alabilirsiniz ekstradan shifterı da ileride edinebilirsiniz.

Çift pedallıymış. Hocam 10 bine t248 var g29 a göre daha iyi diyorlar sizce? Bir de t248e logitech vitesi takabilir miyim?

Teşekkürler hocam. Ufak bir hesap yaptımda bütçemden dolayı DFGT alacağım. G27 almak isterdim fakat adaptör de almam gerekecek, şu anda ayırdığım bütçemi aşar. Pedal çok sorun değil benim için ileride pedal değiştirebilirim.
Bir de bu setlerin bakımı için hangi gres yağı uygun bilginiz var mı?

Adaptör çok pahalı bir şey değil ama yine de siz bilirsiniz. Gres yağı konusunda bilgim yok maalesef.

@4X3S D3NIED hocam merhabalar geçenlerde sizin tavsiyeni üzere t300 Rs gt almıştım. Hocam konik modu taktım stabilizasyon yapmak için oyun dışındayken frene bastım felan ama bir türlü oyun içi tam fren yapamıyorum ortalama %80 de felan kalıyor. Bu stabilizasyon yapamadığım anlamına mı geliyor alışmak mı gerekiyo anlamadım. Bana sizin surecinizden bahsedebilir misiniz? Basit bir sorun gibi gelebilir ama tam fren yapamamanın oyunda (benim için) çok sıkıntısı oluyor

Hocam onu seti kapatıp açıp yani sisteme takıp çıkardıktan sonra sonra hiç bir şeye dokunmadan Thrustmaster uygulamasına girdikten sonra frene tam basmayı deneyerek çözdüm. İnternette aratabilirsiniz, bu işlemin ismi pedal rekalibrasyonu. Ancak yine de olmuyorsa oyun içi ayarlarda freni tanımlama kısmı oluyor. Orayı da deneyebilirsiniz. Bir de eğer konik modun mesafesi çok kısaysa konik modu biraz gevşetip daha geniş fren mesafesine ayarlayabilirsiniz. Bir de sadece öneri olarak "pedal linear"lığı doğrusal ise pek iyi hissiyat sağlamaz %20-30 arasında daha iyi hissiyat sağlar çünkü fren mesafesinde sona yaklaştıkça fren kuvveti arttığından fren gücü de parabolik artmalı.

Şu an daha iyi hale geldi teşekkürler hocam. Bu kalibre işini pedallara sabit bir yer bulana kadar sanırım arada kalibre etmem gerekecek. Pedal ileri kaydıkça frene uyguladığım basınçta azalıyor doğal olarak. Dediginiz gibi pedal arkasına kutu koydum bu f1 için beni kurtardı ama Assetto Corsa da fren abanmak zorunda kalabiliyorum. Zaten şu ara full f1 takiliyorum Assetto yardıracağım zaman tekrar bı hal caresine bakarım tekrar teşekkür ederim hocam hayırlı bayramlar
@4X3S D3NIED

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…