Rehber Direksiyon Seti Tier List

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elinize sağlık. Çok güzel, detaylı bir rehber olmuş. Direksiyon seti alacağım zaman bunu kesinlikle göz önüne alacağım.

Benim gibi direksiyon setleri hakkında bilgisi olmayanlar ve almaya niyetlenenler için mükemmel bir rehber olmuş eline emeğine sağlık kardom

Eline sağlık
V902'den boşluk ve uyumsuzluk evreninden oynamaya devam

Bulabilmek için yazdım.

Hocam 1-1.5-2K arası ne önerirsin?
Denemek için alacağım.

Bulabilmek için yazdım.

Son düzenleme:

Usta emeğine sağlık güzel bir rehber hazırlamışsin ama yanlış bilgiler var. Logitech direksiyonlarin merkezlerinin ölü bölge olduğunu ve araba sürejli sağa sola gittiğini falan söylemişsin boyle bir sorun kesinlikle yok.

Drift atmak için de küçük dereceler kullanilmasi gerektiğini yazmışsın bu da kesinlikle yanlış drift için en iyi derece en fazla derecedir. Hiç mi YouTube'da videolarini izlemediniz herkes 900 ve 1080 derece ile drift atiyor. Eğer atamayan arkadaşlar varsa bunun 900 derece ile alakalı değil kendileriyle alakali oldugunu bilsinler. Logitech ile drift atmak cok zordur çünkü direksiyon kayışlı ve dd sistemlere göre çok yavaş toplar o yüzden de drift atmak neredeyse imkansızdır direksiyon yerine kendiniz toplamasına yardimci olmanız ve daha yumuşak atmanız gerekir ama kesinlikle drift atılamaz değildir, sadece cok daha zordur.

Son olarak da yazılım konusunda yanlışınız var, yazılıma ihtiyaç olmuyor zaten her oyunun kendi direksiyon ayari var, oyun icerisinden ayarlayabiliyorsunuz yazilimla bir işiniz yok. Sadece moza modellerin yazılımı diger markalara göre çok detayli. Oyun yerine direkt oradan da ayarlanabiliyor ama yine de en iyi yöntem her zaman oyunun kendi ayarlarindan ayarlamaktir. Şimdilik gözüme çarpan yanlışlar bunlardı.

Ben 560 derecede drift atıyorum, 900 denedim, daha zor geldi (Kişiye göre değişeceğini düşünüyorum). Ayrıca yazılım önemli çünkü Moza Pit House'da olup da oyunlarda olmayan bir sürü yararlı ayar var ve hissiyatı çok değiştiriyor. Not: Moza'nın dezavantajı şu anda bazı oyunları desteklemiyor. NFS Unbound, City Car Driving gibi).

G29 ile drift atılıyor ama anlık tepki, ölü bölge, hissiyat gibi nedenlerden dolayı performansı çok düşürüyor (ve çarptığınızda çok ses çıkarıyor ).

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık.

Yazılım direksiyonlarda en önemli şeydir.

Ellerinize sağlık.

Yazılım direksiyonlarda en önemli şeydir.

Logitech'in yazılımında neyi kullaniyorsun tam olarak bir anlatsana?

Mozanin yazılımını hariç tuttum zaten. Drift konusunda da kişiye göre değişmez herkes için en zor 900 derecedir zaten ama gerçek sürüş 900 derecedir. Siz isterseniz 180 yapın daha kolay olur, hatta klavye ile yaparsanız o en kolayı olur. Asıl sürüş ve önemli olan 900 derecede atmak o drifti. Son olarak ölü bölge yok Logitech direksiyonlarda. Sizin direksiyonunuz da varsa bu sizin direksiyonunuzla alakalıdır garantiye gönderin derim.

Logitech'in yazılımında neyi kullaniyorsun tam olarak bir anlatsana?
Ben Logitech özelinde bir şey demedim. Oyunlar resmi yazılım sağladığı ayarları sağlamaz. Ayrıca G Pro'da çok daha fazla ayar var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bulabilmek için yazdım.

Denemek için alacağım.
İkinci el Logitech Momo bakabilirsin. Ama sadece eski oyunlarla uyumludur.

1. Ölü bölge konusu = Logitech G29'u bizzat kullanan ve yeni satan biri olarak, G29'da ölü bölge sorunu cidden beni mahvetti. Yurtdışı forumlarda da G29 dead zone yazarsan bir sürü sorun olduğunun farkına varabilirsin. En basit örnek olarak Forza Horizon 5'te 300-400km hızda araba o 10 derecelik ölü bölge kaybı yüzünden direksiyonu tam ortada tutmazsanız sağa sola gidiyordu. Bu sa sinir bozucu bir durum.

2. Drift konusu = Drift için çoğunlukla 400-600 derece arası kullanmaktadır çoğu insanlar. YouTube'de RRaenee gibi bazı YouTuberlar hariç çoğu youtube 600 derecede drift atmıştır. Küçük derecede drift atması her zaman daha kolaydır.

3. Oyun ayar konusu = Bunda da yine kullandığım G29 üzerinden yazacağım. Logitech Software'da oyunları taratıp o oyunlarda kaç derecede oynamak istediğinizi, FFB'nin güç seviyesini, sertliği vb. teker teker seçip yapılabiliyor. Hele Moza veya Simucube driverleribe gelirsek onlar çok daha üstün yazılımlar. Dilediğiniz ayarlar yapılabiliyor.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Evet Moza'nın yazılımı gerçekten güzel. Fakat Moza direksiyonlarının eksiği ileriye dönük uyumlu olmamaları. Sırf bu yüzden Fanatec DD tercih edenler de mevcut. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…