Rehber Direksiyon Seti Tier List

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İleriye dönük uyumlu değil derken hocam, eskiye dönük diyecektiniz sanırım
Yarın FH6 ve AC 2 çıksa uyumlu olur diye düşünüyorum. Zaten hatrı sayılır bir topluluğu da var Moza'nın.

Hocam dediğiniz doğrudur, gerçek sürüş 900 derece ama daha iyi drift atmak için dereceyi düşürmem gerekiyordu kendi açımdan (biraz da zevk meselesi). Ve şöyle bir durum da var 180 derecede de drift atarsınız ama 900 derece kadar zor olur, en iyisi optimum bir değer bulmak. 450, 500 600, 700 gibi dereceler de denedim en uygun rahat hissettiğim 560 derece oldu Assetto Corsa'da. Ve bu direksiyon derecesi G29 veya Moza için de değişmedi. Gerisi zaten direksiyon ve oyun içi ayarlar.

İleriye dönük uyumlu değil derken hocam, eskiye dönük diyecektiniz sanırım
Yarın FH6 ve AC 2 çıksa uyumlu olur diye düşünüyorum. Zaten hatrı sayılır bir topluluğu da var Moza'nın.
İleriya uyum derken oyundan kastetmemiştim, pedal-direksiyonun base ile uyumundan bahsettim. Moza R5 Bundle sahibiyken Moza R9'a yükseltme yapmak isterseniz çalışmayacaktır çünkü Moza R5 için özel üretilmişlerdir.

Şaşırdım hocam şu an, ama yükseltme yapma şansım da az hocam çünkü R5 yeterli (kendi düşüncem ). Şimdi baktım da ES direksiyon ve SRP Pedallar R9 V2 ile uyumlu gördüm. Yanlış da bakmış olabilirim.

Uyumlu diye düşünüyorum hocam çünkü Pit House uygulamasında Pedallar ayrı bir pencerede tanımlanıyor. Direksiyon ve Base'i PC'ye bağlamasam bile kendi başına çalışabiliyor Pedallar.

Maalesef uyumlu değil. Örnek sadece bir konu. Ek aparatlarla ve yazılımla çözebiliyor ama uğraşmak gerek. Tümüyle satıp R9 bundle'a geçmek daha mantıklı olur yükseltme isteniliyorsa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu SRP Lite Pedallar için geçerli (kablosu base kısmına bağlanıyor). R9 ile kullanmak için mecbur Moza Hub cihazı alınması gerek. Ama SRP Pedallar direk USB ile PC'ye bağlanıyor. Yani uyumlu oluyor.

Hocam bu SRP Lite Pedallar için geçerli (kablosu base kısmına bağlanıyor). R9 ile kullanmak için mecbur Moza Hub cihazı alınması gerek. Ama SRP Pedallar direk USB ile PC'ye bağlanıyor. Yani uyumlu oluyor.
Evet SRP uyumlu fakat bundle ile satılan SRP Lite için Moza Hub zorunlu. Elinizde SRP Pedalları varsa R9 veya daha büyük yükseltme yapabilirsiniz.

Bir süreden sonra yeterli olmadığını söylüyor insanlar. Onun yerine CSL DD bundle alabilirsiniz. Çok daha ucuza geliyor.

1. ölü bölge konusunda yanlış bir deneyimin olmuş senin usta. Muhtemelen oyun ayarlarında Force feedback ayarını çok düşük tutmuşsun bir de minimum güç ayarı var onu da çok düşürmüş olabilirsin bir de 900 derecede oynamazsan Forza direksiyon konusunda saçmalıyor yani hassasiyet ayarında 0.5 ayarına dokunmaman gerekiyor.

2. drift olayı şöyle şimdi ne kadar düşük derece olursa direksiyon kendini o kadar kolay ve hızlı toplayabileceği için sizin kusurlarınızı örtmüş oluyor o yüzden de düşük dereceler de drift atmak elbette ki ilk aşamada kolay geliyor ama profesyonel anlamda drift atmak istiyorsanız 900 dereceye mecbursunuz. Dediğim gibi 180 derecede en kolay drifti atarsiniz ama bu zevk verir mi ve sizce profesyonel olur mu? YouTuber'lerin yaptığı dogru demek degildir ki bana YouTuber'lar böyle yapıyor diyorsun hocam. Ha YouTuber üzerinden gideceksek şu an dünyadaki Logitech direksiyonla drift atan en iyi YouTuber bir Türk arkadaş kanal adı bybünyamin isterseniz inceleyebilirsiniz 900 derecede drift atiyor kendisi ve muhteşem atıyor. Drifti en iyi şekilde atmak istiyorsanız ileri düzeyde 900 derecedir.

3. yazilim konusunda da şunu söyleyeceğim bu konuyu pek uzatmaya gerek yok bence ben Logitech yazılımını hiç kullanmiyorum sadece oyunlarin direksiyonu görmesi için ve zorunlu tuttuğu için yükledim ama hiç ayar yapmiyorum orada her oyunun kendi detaylı ayarları var zaten kendi içerisinden ayarlıyorum. Muhtemelen ölü bolge sorunumu siz bu yüzden yaşadiniz sadece yazilimdan ayarlar geçerseniz oyun tam uyum gösteremez Forza'da bu sorunu yaşamanızın nedeni muhtemelen bu. Oyun içi ayarlarda minimum gücü en aşağı 0.9 yapmalısınız bu çok önemli. Detaylı ayar da verebilirim ama konu dağılmasın, uzamasın şimdi diye onu es geçiyorum isteyen olursa veririm tabii ki.

Ustacım 180 derece en kolayı olur 900 derece ile aynı zorlukta olur demenize bir anlam veremedim. Onun dışında konu sahibine yaptığım drift açıklamasını lütfen siz de okuyun demek istediğimi anlayacaksınız bu sefer, detaylı açıkladım.

FFB düşük tutulduğunda boşluk hissi olması çok normal zaten dişli tahrikli tüm direksiyonlarda bu sorun mevcut. Ama FFB açıp hassasiyeti 0,5-0,7 yapmama rağmen hala bu sorunu hissetmeye devam ettim. Sorun burada bu, bunu anlatmaya çalıştım.

Drift konusunda haklısın; dönüş açısını küçültmek, işin kolayına kaçmak olur ama isteyenler yapabilir ve yapanlar çok fazla. Onun için oraya eklemiştim boşuna uzadığını düşünüyorum. 900 derece doğal drift açısıdır.

F tier olan Rampage V900-S direksiyonu set ile beraberinde almıştım ama yanlış mı yaptım acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…