Çözüldü Direksiyon seti yaparken pedallar ile Arduino nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Tek leonardo Arduino kullanıyorum o da direksiyonun arkasında pedala 1. 5 metrelik kablolar lehimledim ama bunlar ince kablolar kopabilirler bu sorunu nasıl çözebilirim? @Akif9748
Bir de pedallar için hangi yayları kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konnektör yapın hocam, dişi usb, ethernet, vga, serial arayüzü kullanabilirsiniz. Kablo olarak da bunlardan biri kullanılmış olur. Ben ethernet kullandım.

İnsanlar yay olarak genellikle gerçek arabaların yaylarını kullanıyor ama pedallerinize sığacak uygun sertlikte yaylar da olur.
Konnektör yapın hocam, dişi usb, ethernet, vga, serial arayüzü kullanabilirsiniz. Kablo olarak da bunlardan biri kullanılmış olur. Ben ethernet kullandım.

İnsanlar yay olarak genellikle gerçek arabaların yaylarını kullanıyor ama pedallerinize sığacak uygun sertlikte yaylar da olur.

Çözüm

IMG_20240604_215232.jpg

Hocam bu kablo kullanılır mı?

Birde konnektör demişsiniz ama ne olduğunu bile bilmiyorum biraz açabilir misiniz veya bir kaynak paylaşabilir misiniz?

Hocam yani pedal kısmında kısa kablolar çıkartıp onu erkek usbye bağlayıp sonra o erkek usbyi uzun bir dişi ubs ile yukarıya gönderip ordan da arduinoyu lehimlemekten mi bahsediyorsunuz?

Hocam yani pedal kısmında kısa kablolar çıkartıp onu erkek usbye bağlayıp sonra o erkek usbyi uzun bir dişi ubs ile yukarıya gönderip ordan da arduinoyu lehimlemekten mi bahsediyorsunuz?
IMG_20240604_215643.jpg

Ben bu şekilde yapmıştım.

Evet o kablo olur ama kaç pedaliniz var? 2 pedal 4 kablo, 3 pedal 5 tane gerektirir.

Konnektör dediğim yani sök tak yapılabilmesi. Pedalle direksiyon kolay ayrılabilmeli.

Uzun dişi usb yapmadım ben. Dişi usb arduinoya bağlı, bir ucu erkek uzun bir usb kablonun diğer ucunu kestim ve pedallere bağladım uçları.
O uzun dişiyi direksiyonun kendisi için kullandım.

Kablolarınızın + ve - olanlarını ortak yapın, veri olanlar bağımsız.

Evet o kablo olur ama kaç pedaliniz var? 2 pedal 4 kablo, 3 pedal 5 tane gerektirir.

Konnektör dediğim yani sök tak yapılabilmesi. Pedalle direksiyon kolay ayrılabilmeli.

Uzun dişi usb yapmadım ben. Dişi usb arduinoya bağlı, bir ucu erkek uzun bir usb kablonun diğer ucunu kestim ve pedallere bağladım uçları.
O uzun dişiyi direksiyonun kendisi için kullandım.

Kablolarınızın + ve - olanlarını ortak yapın, veri olanlar bağımsız.
Hocam çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz. Peki hangi kablolar içinde 5 adet kablo var. 3 pedal yapmak istiyorum. Bu kabloyu ne diye arayarak kolayca bulabilirim?

Birde mümkünse böyle direksiyon setinizin fotolarını atabilir misiniz?

Hocam çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsunuz. Peki hangi kablolar içinde 5 adet kablo var. 3 pedal yapmak istiyorum. Bu kabloyu ne diye arayarak kolayca bulabilirim?
Hocam, ethernette 8 adet var, seri portta da bir o kadar var. USBde yok bu kadar. VGA kablo 15li.

Eğer uzun kablonuz varsa evde onu da kullanabilirsiniz yoksa bunlara yönelin.

Hocam, ethernette 8 adet var, seri portta da bir o kadar var. USBde yok bu kadar. VGA kablo 15li.

Eğer uzun kablonuz varsa evde onu da kullanabilirsiniz yoksa bunlara yönelin.
Hocam peki dişi usb yerine ethernet kablosunun ucu ile aynı şekilde veriyi aktarabilir miyiz? Yani dişi ethernet arduinoya lehimlesek pedal dan erkek gelse birbirine taksak

Hocam peki dişi usb yerine ethernet kablosunun ucu ile aynı şekilde veriyi aktarabilir miyiz? Yani dişi ethernet arduinoya lehimlesek pedal dan erkek gelse birbirine taksak
Dişi ethernet bulursanız çok güzel olur, ben diğer pedali öyle yaptım. Konnektör aldım dişi kasaya vidaladım, erkekle bağlı pedale.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı