Anladım bu çok daha net bir açıklama oldu teşekkür ederim. Maaşım yattığında bu arkadaşı satın alacağım muhtemelen. Hem benim gibi giriş seviyesi arayanlar için yeterli, hem de fiyatı piyasadaki diğer direksiyonlara göre "sıfır" olduğu halde çok çok uygun.

Fiyat kesinlikle çok iyi. Manyetik pedal olması ve hybrid olması büyük artı. Ama tabi plastik kalitesi vs biraz düşük. Ama bu işlere başlamak için çok ideal bir ürün.

Bir elektrik-elektronik mühendisi olarak aşkla okudum yazıyı. Nasip olursa bir süre sonra 0'dan profesyonel kabin kurulum rehberi, direksiyon yapımı, wheel quick relase mod vb yapımı gibi videolar çekmeyi düşünüyorum. Yüksek prodüksiyon olacak. Umarım o zaman geldiğinde seni bulurum teknik olarak yetsem de 1 yıldır simracing içindeyim ve acemi olduğumu hissediyorum. Her video/yazıda aaaa bu da şunla yapılabilir deyip yeni bir şey keşfediyorum.

Zamanı geldiğinde görüşmek üzere. Mükemmel rehber!

Elinize sağlık güzel içerik olmuş, bu tarz konular yazılmaya başlaması çok güzel ürünlerin yaygınlaşma ihtimali ve daha çok gerçek simcinin Türkiye de rekabet etme hayali bizi heyecanlandırıyor. Arkadaşlar Gelbura.com olarak 8 yıldır bu ürünleri satıyoruz, her zaman en güncel teknolojiyi müşterilerimize öneririz aynı pc tarafında olduğu gibi, bu tarz ürünleri yurt dışından almanız avantajlı olsada başınızı ağrıtabilir daha ucuza almak kulağa çok hoş geliyor bizde daha ucuza satmak isteriz ama maalesef yasal bir yolla ülkeye sokulup ve tüm vergileri ödenerek alınan satılan ürünlerde bunlar mümkün değil ve bu ürünler de özel durumların arıza oranlarının fazla olması sebebiyle belli garanti marjı koyarak satmak zorundayız ki sizlere daha iyi hizmet verebilelim. Biz Moza ve Simagic leri İstanbul ümraniye de deneyebileceğiniz bir showroom ' a sahibiz ayrıca Moza ve Simagic in yetkili satıcısıyız , içerikde onca emeğimizden sonra adımızın geçmemesine üzüldük. Doğru ürünlerin seçimi için SimracersTR ve Eracing Academy gibi bu işe gönül vermiş etki sahiplerini takip etmenizi öneririz.

Saygılar,
Gelbura.com Sosyal Media Ekibi.

Öncelikle değerli yorumunuz ve sektöre ülkemizdeki katkınız için teşekkür ederim. Aslında sizden bol bol “resmi distribütör” diyerek bahsettim, garantili alınan ürünlerin avantajından ve kayıt dışı yolla ülkeye sokulmuş ürünlerin yaratabileceği baş ağrılarına da fazlasıyla değindim, Spardox ile birlikte distribütörlüğünü yaptığınız her markaya yer verdim.

İçeriği çıkar gütmeden tamamen topluluk hizmeti amaçlı hazırladım, zamansız olmasını hedeflediğimden ve işin ticari kısmında ilerleyen zamanlarda ne göreceğimizi bilme şansım olmadığı için hiç bir satış kanalına doğrudan ismi ile yönlendirme yapmadım. Bu sebepledir ki isminizi doğrudan yazmadım. Bir art niyet düşünmenizi kesinlikle istemem. Saygılar.

Eline sağlık gerçekten ülkenin ihtiyacı olan bir rehberdi bu. Arkadaşlar çekinmeden sorularını beni de etiketleyerek sorabilir. Ben de bu işe başlayanlara bir DIY ekipman kullanıcısı olarak yardımcı olmak isterim. Türkiye'de hobi edinmek (özellikle sim racing alanında) ilk olarak ekonomiden dolayı, sonrasında yeterli kaynak olmayışından dolayı gerçekten zor. DIY ürünlerle kendi tasarımlarımızı, keyfimize göre yaparak aslında en iyi fiyat performans oranını yakalayabiliyoruz. Bu yüzden eli yatkın ve ilgisi olan arkadaşlar bu tarafı da araştırırsa aslında başlangıç seviye olan G29 ve T300 gibi setler yerine daha dayanaklı ekipmanlara sahip olabileceklerini görecekler.

Aslında bu ürünlerin TR'de üretilebiliyor olması lazım. Fakat sektörde eleman bulmak çok ama çok zor. Teknik servis, AR-GE vs bu yerler için maalesef eleman bulunamıyor. Genelde hobi olarak uğraşanlar ya da ufak tefek adam gibi bütçesi olmayan bireysel satıcılar var.

Bu satıcılara gel beraber çalışalım büyük bütçemiz olsun vs ürünleri TR'de kurumsal olarak üretelim marka altında dediğimizde hiç biri sabit bir çalışan olmak istemiyor. Ürettikleri 3-5 ürünü satma peşinde oluyorlar. Bu nedenle de aslında sektör gelişmiyor.

Buradan bir çağrı olsun o zaman bu konuda uzman bir şekilde çalışmak ve direksiyon seti ve yan aksesuarların üretimini kurumsal bir firmada yapmak isteyen, bunu mesleği haline getirmek isteyen, teknik serviste ürünlerin tamiri için çalışırım diyen, İstanbul'da ikamet eden varsa bana ulaşsın ben yönlendiricem kişileri.

Vergiler, yaptırımlar vs düşününce şirketleşme yerine bireysel olarak direkt ham para kazanmak daha karlı oluyor. Türk milletini de türk olarak tanıyoruz. Zira marka tamahı yüksek bir toplumuz. Sen rekabet fiyatı adına 2bin altına satıyorsun. Alıcı yani biz 2bin verir logitech alırım diyoruz. Bunu bilinirliği olan Rampage yaptı yine satmadığını düşünüyorum. Bilmiyorum. Umarım birileri hakkıyla kazanır ve güzel şeylere vesile olursunuz.

Hocam öncelikle bu kadar ayrıntılı ve muazzam bir rehber hazırladığın için çok teşekkür ederim. Sana birkaç sorum var. Cevaplarsan sevinirim.

T300 rs düşünüyorum ve vatan bilgisayarda 17.000 ₺ ye satılıyor sence makul bir fiyat mı t300 ra gt ye bu parayı vermek ?

Shifter olarak senin dediğin gibi aliexpressten temin etmeyi düşünüyorum. Çok fazla model var ben daha çok ets ve ats de kullanacağım. Hangisini almamı önerirsin ?

Eğet sıfır almak konusunda kararlıysanız düşünebilirsiniz. Aliexpress vitesleri kabaca 3-4 farklı tasarımdan oluşuyor, hepsinin Youtube’da videosu vardır, izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Sesi zaten fikir verecektir. Bizzat deneyimlemediğim için “şu model iyi” diyemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…