Direksiyon seti önerisi

G29 ile pandemi dönemi ETS 2'ye başlayıp arkasından T300 ile Assetto Corsa ile devam etti bu hastalık bende. Yaklaşık 5 ay önce de direct drive sisteme geçirtti beni Assetto Corsa, iRacing F1 22 falan artarak devam ediyor. Bütçeniz el verdiği sürece Logitech kesinlikle o listeye giremez. Hissiyat olarak T300'ün yanına dahi yaklaşamaz. Akşam vakti sürmek istersin özellikle ralli oyunlarında çıkardığı tıkırtı sesinden rahatsız olup 10 dk sonra kapatırsın Logitech'i. T300'den şaşmayın. Bütçe daha genişse T-GT II ye de bakılabilir. Bir de tavsiyem Thrustmaster'ı distribütöründen almanız. Çok ilgililer, telefonda arayıp sorduğumda vatan ve hatta kendi sitelerinde yazana göre bile biraz daha indirimli vermişlerdi ürünleri.

thrustmasterlerın baseleri aynı, hissiyatlrı da aynı, 300rs gt nin direksiyon uzun vadede daha kullanışlı ama alacantara nın da doku hissiyatı çok farklı, ellerin çok terliyorsa alacantra bir süre sonra beyazlaşıyor, seçim sana bağlı. Gelelim logitechle arasındaki farka, logitechler dişli sistem ve giriş seviyesi, çok sesli ve çevirirken dişlileri hissediyorsun ayrıca dişli olduğu için pürüzsüz bir çevirme hissi yok, tık tık tık ufak da olsa o dişli boşluğu hissediliyor, thrustmaster orta seviye ve kayışlı sistem, her bakımdan daha üstün, sürüş hissiyatı pürüzsüz, sessiz ve direksiyonun torku logitechten çok daha fazla, bütçen elveriyorsa thrustmaster almalısın. Ayrıca thrustmaster ekosisteminde o base e bir sürü gt ve f1 düreksiyonu var, quick release sayesinde değiştirebiliyorsun. Ben kendim de çook uzun süre araştırıp simülasyon kafelerde denemiştim ve t300rs gt aldım, çok memnunum.

Ben de Simrace'e başlayacağım. Aklımda T150 var. Siz daha önce yapıyor muydunuz yoksa yeni mi başladınız?

Bende yeni başlayacağım sadece internet kafede T300 Ferrari denemiştim önceden hissiyatı bayağı iyiydi.

T300RS in vites mekanizması satılır mı acaba G29'daki gibi bir şey uyduramaz mıyız?

Bende aynı şeyi merak ediyordum acaba Logitech'in vitesini thrustmastera takabilir miyiz diye çünkü Thrustmaster'ın vitesi gerçekten çok pahalı.

Yardım eden herkese çok teşekkürler sanırım T300RS GT alacağım.

Videomu izlerseniz ne almanız ve ne almamanız gerektiği konusunda net kanıya varabilirsiniz.

Thrustmaster konusuna gelirsek. Ürünler güzel fakat arıza oranları biraz yüksektir. Garantisi bittiği zaman pek tamir edilme şansı olmuyor maalesef üretici firma yedek parça sağlamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videomu izlerseniz ne almanız ve ne almamanız gerektiği konusunda net kanıya varabilirsiniz.

Thrustmaster konusuna gelirsek. Ürünler güzel fakat arıza oranları biraz yüksektir. Garantisi bittiği zaman pek tamir edilme şansı olmuyor maalesef üretici firma yedek parça sağlamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu konuda çokça direksiyon seti geçmiştir elinizden o yüzden yeri değil ama size sorayım. Şuan hali hazırda R21 kullanıyorum. DD'a geçerken Fanatec tarafında DD2 ile arasındaki fark açıkçası çok yüksek gelmişti bana ondan dolayı R21 tercih etmiştim. Fakat aklımda da kalmadı değil hani acaba DD2 mi alsaydım diye. Güç olarak 25NM ile 21NM arasında çok büyük farkların olmayacağını düşünüyorum çünkü R21'i dahi tam güçte kullanamıyorum. Geri bildirimlerde Fanatec'in DD1'inin bile R21'e göre çok daha iyi olduğunu söyleyenler gördüm yabancı forumlarda cidden böyle bir fark var mı aralarında? Kısacası R21 ile DD2 arasındaki fiyat farkı değecek bir fark mıdır?

Maalesef yabancı forumlarda çok Fanboy durumları söz konusu. Kişiler bir çok ürünü denemeden yorum yapıyor (tıpkı nvidia vs amd gibi).

Öncelikle Fanatec ülkemizde resmi olarak satılan ve resmi olarak temin edilebilen bir ürün değil. Garantisi yok. Bunlar benim için çok büyük eksi. Distribütör firma ile devamlı dirsek teması içinde olduğum için hatta bazı arızalarla beraber ilgilendiğimiz için ürünlerde nasıl sorunlar çıkabiliyor net bir şekilde biliyorum.

R21 gerçekten çok güçlü çok güzel bir ürün. Moza'nın Software'i bence çok kullanıcı dostu ve çok güzel ayar yapılabiliyor. Fakat Moza'nın acilen firmware güncellemesi yapması lazım. FFB'lerdeki o ani vuruşları ve el bırakınca olan salınımı engellemeleri lazım.

Son 2 aydır Simagic Alpha Mini kullanıyordum. Bu hafta başı itibariyle Simagic Alpha'yı teslim aldım. Simagic mesela Moza'ya göre daha pürüssüz bir his veriyor. Bunun nedeni Moza'daki ani vuruşların olmaması. İşte Fanatec'de aynı durum söz konusu açıkçası. Bu nedenle insanlar genelde daha iyi diyor fakat bu biraz göreceli.

Fanatec Software sorunları yüzünden simden soğuyup bırakan arkadaşımız var yani örnek verecek olursam. Ama taparcasına Fanatec savunan arkadaşlarımız da var :)

Ayrıca simit ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama GS simit ile RS simit arasında dağlar kadar fark var FFB'de. Simitler arasında 1 KG fark var. Moza'nın yuvarlak simitleri hafifletmesi lazım. Simagic'de simitler hep 1,5 KG. Fanatec'de 1,5-2,2 arası değişiyor. Simit ağırlığı da hissedilen FFB'yi ciddi oranda etkiliyor.

Kısaca ürününüzün keyfini sürmeye bakın :)

Alcantara alma bence. T300rs al yanina oynamak istedigim oyuna gore ya f1 ya da gt3 direksiyonu alabilirsin, direksiyon degisebiliyor t300rs te. Ben oyle yaptim gayet memnunum , ilerleyen zamanlarda bir de yaris kokpiti alirsin ( direksiyon takabilecegin koltuklu standlar) gayet keyifli olur. Ben bu dediklerimi yaptim, gran turismo 7 de asiri keyifli oluyor oyun.

Bu arada attığın urunlerin fiyatlarina baktim, t300rs piyasa fiyati alinabilir alcantara itopya'da bazen indirimle 15k seviyelerine dusuyor bir kez denk gelmistim 1 ay once bilgin olsun.

Yav hocam, dün verdik t300 Rs imizin siparişini hevesli hevesli kargomuzu bekliyoruz. Nerden yazdın şu yorumu arıza oranı fazla diye.. :( valla içime öküz oturdu yav

Technopat Haberler

Geri
Yukarı