Rubik's Cube
Kilopat
Herkes araba kullanacak diye bir kural yok. İyi olmadığını düşünüyorsan ki sen de belirtmişsin zaten, kullanmak zorunda değilsin. Umarım herkes bir gün kendinin farkına varır, bazı şeyleri zorlamaz ve en azından trafikteki sorunların artmaması için bir iyilik yapmış olur. Trafikte bu kadar saçma şeyin yaşanması tesadüf olamaz çünkü.
Ben sadece 8 ders alıp ilk denemede geçmiştim. Senin durumun dediğin gibi sürememen değil heyecandan her şeyi unutman. Biliyorsun ama sınavda yapamadığın için bilmiyormuşsun gibine gelip iyice karamsar oluyorsun. Ben direksiyon sınavında bilerek biraz daha yavaş gidiyordum. Önemli olan panik yapmamak ve temel şeyleri uygulamak. Tek gerildiğim yer parklar olmuştu o da taktikleri ezberleyip aynısını uygulayınca kolaydı. Acele etmeyin süreniz olduğu sürece isterseniz 2 dakika park alanında falan durup ne yapacağınızı tekrar kafanızdan geçirebilirsiniz. Bir diğer önemli şey ise heyecanı komisyon üyelerine farkettirmemen. Normal yaşantında nasılsan öyle gibi davran.
"Ayrıca bu kadar heyecanlanmamın sebebi muhtemelen derslerde sürebilmeme rağmen çok iyi olmamam, çok iyi bilsem heyecanlanmam muhtemelen" 19 ders aldıysan hadi 2 saate yuvarlasak 38 saat eder. Hayatın hangi alanında bir şeye 38 saat harcayıp o şeyi tamamen kavrayabiliyoruz ki? Heyecanını atsan geçersin.
Bu tarz sınavlarda herkes heyecanlanır ama heyecanını kontrol edebilen, yanındaki komisyon üyesini görmezden gelerek yaptığı işe odaklanan kişiler başarır genelde. Dediğin gibi ders alırken de heyecanlanıyorsan ve 15 saat derse rağmen hala basit hatalar yapıyorsan tam öğrenememen de seni hatayı sürükler.
2 kere kalmışsın, hangi hataları yapıp kaldın mesela? Sinyal vermeyi unuttuysan bir dahaki sınavda her direksiyon hamlesi yapacağında aklına sinyal kolu gelmeli. İstop ettirdiysen debriyaj, gaz pedallarının mantığını daha iyi kavrayarak girmelisin. Çoğu kişinin yapabildiği şeyi yapamaman yüzün de psikolojin bozulmuş, bu da sana sınavda hata yaptırır. Her kaldığında ders çıkartıp sonraki sınavda hatalarını düzeltirsen zaten otomatikman iyi sürmüş olacaksın.
Ben bol bol dubalar ile pratik yapmıştım zaten babam sağ olsun 15 yaşından beri düz vites araba kullandırıyor. 6 ders alıp ardından direk sınava girdim geçtim. Bol bol pratik anlayacağın.aynen hortlatıyor gibiyim ama 3. deneyişim ve yine kaldım. ya yollarda dubalar kopmuş yani milletin olan olmayan bi tarafında değil dubalar. ama biz biraz değince hemen bırakılıyoruz. Yok böyle bir şey ya. Kim zaten tek hamlede park edebiliyor ki gerçeklikte? doğru düşünelim lütfen. tek veya sınırlı hamlede dubaya değdik diye zincirleme ölüm kazasına yol açmıyoruz. kır puanımı kardeşim. ne diye bırakırsın? Gerçekte 2 hakkım yok ki istediğim kdr ileri geri sağ sol yaparım. sürüyor muyum? evet. Trafiği tehlikeye sokacak bir hatam var mı? yok. Direksiyon gaz pedal kontrolüm harika. Ama neymiş beyefendi dubalara iyi yanaşamadık haliyle mükemmel park edemedik diye bırak. Mentalitenizi batırayım.