Direkt The Witcher 3 oynanır mı?

serhateren

Decapat
Katılım
20 Mayıs 2021
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önce hiç Witcher evrenine ait bir şeyle alakam olmadı. Önceki oyunları oynamadan Witcher 3 oynanır mı ya da başka önerebileceğiniz Türkçe hikaye oyunları var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oynanmaz. En kötü ilk iki oyunun hikayelerini YouTube'dan dinle, karakterleri tanı öyle oyna. Hatta en iyisi önce Netflix'deki Witcher dizisini izlemen sonra ilk iki oyunun hikayesini dinleyip 3.oyuna başlaman olur. Oyunda diyalog seçimleri yapacağın için karakterleri tanıman alacağın zevki arttırır.
 
Oynanır fakat ilk iki oyunun hikayelerini bilirsen daha fazla zevk alırsın. Ben üçüncü oyundan başladım. Severek oynadım fakat çok fazla insan önce ilk iki oyunu oynasaydın daha iyi olurdu dedi. İkisini de oynadım. Bazı karakterleri ve olayları daha iyi anlamana yardımcı olur. Doğrudan 3. oyundan başlarsan oyun içerisinde geçen bazı diyalogları görünce kendi kendine "ne anlatıyor lan bunlar?" diye sorarsın. Oynanmaz diyecek kadar etkilemez ama oynarsan ya da hikayelerini bilirsen daha iyi olur. Witcher 1 oynanış ve grafik olarak eski kalmış bir oyun. Bu yüzden belki sıkılabilirsiniz. Bir deneyin derim. Sıkılırsanız da hikayesini araştırır geçersiniz. İkinci oyun ise oynanabilir bir durumda. Hem grafik hem de mekanik olarak bence yeterli seviyede.
Mesela 3. oyunda bazı karakterlerle karşılaşınca "görüşmeyeli uzun zaman oldu" diyorlar. İlk iki oyunu oynadığında o karakterleri göreceksin.
 
Oyunlar bağlantılı olduğu için zorlanırsın şahsen ben çok fazla zorlandım. Witcher 1 oynamadığım için hikayeye bir türlü hakim olamıyorum.
 
En azında Witcher 2'yi oynamanızı tavsiye ederim. Hatta nedense oynanış ve çeşit bakımından 1 ve 3 arasında beni en çok tatmin eden oyun o olmuştu. Beni baymadan ve oynanışıyla kanser etmeden oynatan bir oyundu. Elbette günümüz standartlarına göre eksikleri var ama dengesi hala güzel. (Witcher 3'ü bitiremedim ama 2'yi darlanmadan bitirdim bu arada)
 
Oynanır. İlk oyunların hikayelerini izleyin Youtube üzerinden yeter karakterler hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz. Bir süre sonra oyun ilerledikçe de anlıyorsunuz zaten.
 

Geri
Yukarı