Diş araları çürüyor

blackflame001

Picopat
Daha fazla  
Alt üst arka dişlerimin çoğunun arasında çürüme oluşmaya başladı. Doktora gidiyorum aralarını iyice temizle diyor veya cihazla çürüğü sıyırıp dolgu yapmayı öneriyor.
Sigara ve alkol tüketmiyorum. Abur cubur çok az tüketiyorum. Haftada veya birkaç haftada bir çikolata cips yiyorum o kadar. Ama sürekli çürüme devam ediyor veya yeni çürükler oluşuyor.
Doktorlarda bir şey yapmıyor. Günde 2 defa fırçalarım iyice. Özellikle yemekten hemen sonra fırçalıyorum ki arada bir şey kalmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanların dişleri çürüklere karşı çok daha hassas oluyor. Bende senin gibi bu insanlardan birisiyim. Bu konuda çok fazla araştırma yaptım ve sana tavsiyelerimi aşağıda bırakıyorum ancak yine en iyisi dişçinden de bu tavsiyelerimi doğrulatmak olacaktır. Ayrıca aktif çürüklerini de dolgu yaptırmalısın. Özellikle iki dişinin arası çürüyorsa bu, diş aralarını iyi temizleyemediğini gösterir ve diş ipi kullanman gerekir.
  • Günde 2 defa en az 2dk doğru teknikle ve florürlü diş macunuyla fırçalama.
  • Günde en az 1 kere diş ipi kullanma.
  • Dil fırçasıyla dil temizliği.

Alt üst arka dişlerimin çoğunun arasında çürüme oluşmaya başladı. Doktora gidiyorum aralarını iyice temizle diyor veya cihazla çürüğü sıyırıp dolgu yapmayı öneriyor.
Sigara ve alkol tüketmiyorum. Abur cubur çok az tüketiyorum. Haftada veya birkaç haftada bir çikolata cips yiyorum o kadar. Ama sürekli çürüme devam ediyor veya yeni çürükler oluşuyor.
Doktorlarda bir şey yapmıyor. Günde 2 defa fırçalarım iyice. Özellikle yemekten hemen sonra fırçalıyorum ki arada bir şey kalmasın.

Diş ipi ve ağız gargarası kullanmanız ilerideki çürükleri engelleyebilir belki. Ayrıca çok sakız çiğniyorsanız onun da etkisi olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı