Diş çürüğü evde geçer mi

capulcuenjoyer

Femtopat
Daha fazla  
Dişimde ufak çürükler fark ettim, kendimden iğrenmekteyim. Diş sağlığıma dikkat ederim aslında şekerli ve nişastalı şeyler tüketmem, dişimi de hafta boyunca en az 7 olmak üzere yaklaşık 10 kere fırçalarım. Dalgınlığıma geldi bu fırçayı gereğinden biraz fazla uzun kullandım sanırım ondan oldu. Konu hakkında pek bilgim yok hocalarım, ev ortamında geçebilecek bir durum mu veya kendim bir şeyler yapabilir miyim? Yoksa diş hekimine mi başvurmalıyım?

Çürüdüğünü bile tam anlayamazsın. Evde teşhis koyman mümkün değil. Çürük çok ilerlemeden acilen bir dişçiye görün. Dişini kaybedince değerini anlıyorsun. Belki dolguyla kurtulursun. Çürük yoksa da en azından temizler.

Diş çürüğü öyle basit şeylerden olmuyor ve sadece diş fırçalama ile de çürük önlenmiyor diş aralarına kaçan yiyecekler belli süre sonra dişlerde bakteri oluşumuna sebep oluyor ve çürütüyor diş aralarını diş ipiyle ve gargara yaparak, diş hekimine gidip diş eti iltihaplarinin önlenmesi için diş taşı temizliği kısacası ağız bakımı bir de dişlerini fırçalayarak diş çürüğünü önlersin, mevcut çürüklerini de geri duzeltemezsin dis hekiminde o çürüklerin temizlenip dolgu yapılması lazım daha fazla curumemesi için

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı