Diş Çürüğü İlerler mi?

Gus Fring

Kilopat
Arkadaşlar ön dişimde çok ufacık nokta kadar çürük var, ön kısmından belli olmuyor, arkasından bakınca gözüküyor. Doktora gidersem sırf 300-400 lira daha fazla kazanmak için kesinlikle dolgu yapılması gerekiyor diyecek, ben de dişimi oydurmak ve orijinalliğini bozmak istemiyorum. Yıllardır dişimi düzenli fırçalarım ve diş ipi kullanırım. Çürüğün büyümeme durumu var mı?

Sabah akşam dişlerini fırçalar ve fazla şekerli şeyler yemezsen ilerleyeceğini sanmam ama bir doktora görünmen lazım. İlla dolgu yaptırmak zorunda değilsin belki temizleyedebilir.

Diş çürüklerini engellemek için şekerli ürünleri azalt derim. Diş ipi de hassas dişler için zararlı olabiliyor. Diş macununu ve diş fırçanı değiştirebilirsin. Diş macunları bazen zararlı maddeler içerebilmekte. Bu da çürüklere yol açıyor. Dolgu yaptır bana kalırsa.

Arkadaşlar ön dişimde çok ufacık nokta kadar çürük var, ön kısmından belli olmuyor, arkasından bakınca gözüküyor. Doktora gidersem sırf 300-400 lira daha fazla kazanmak için kesinlikle dolgu yapılması gerekiyor diyecek, ben de dişimi oydurmak ve orijinalliğini bozmak istemiyorum. Yıllardır dişimi düzenli fırçalarım ve diş ipi kullanırım. Çürüğün büyümeme durumu var mı?
Bende öyle dedim ve şuan o dişimin %70'i çürük. Muhtemelen önümüzdeki günlerde çektirmeye yada dolgu yaptırmaya gideceğim ( tabi yapılacak bir yanı var ise)

Şekerli gıdalardan özellikle de kola ve gazozdan uzak durursan, dişlerini doğru ve düzenli fırçalarsan ilerleyeceğini sanmıyorum ama yine de doktora görünmekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı