Diş dolgusunu çok mu erken yaptırmışım?

Şimdi benim ufak çürük olan 2 tane dişim var ve onlara dolgu yaptırdım, 13 yaşındayım çok büyük bir çürük yoktu fakat dolgu yapmayı doktorum daha uygun buldu 13 yaşında kalıcı dişe 2 tane dolgu yaptırmak sizce çok mu erken oldu ne bileyim, geçrek diş gibi hissetiriyor mu sizde? Çünkü ben bazen yerken yani o dolguyu kendi dişimmiş gibi hissetmiyorum ve ayrıca kendi yaşıtlarımın çoğunun ağız sağlığı olmaması sadece bende olması beni bayağı üzüyor.

Doğru olanı yapmış doktorunuz. O 2 çürüğü kapatmazsa erkenden hızla o iki dişin daha derinlerine ilerleyip ilgili dişi nekroze edebilirdi. Veya çürükler bulaşıcıdır, hele ki senin yaşlarında. Diğer dişlerine bulaşırsa 2 diş değil 10 dişin bile çürüyebilir. Bundan sonra her gün en az 2 kere 2'şer dakika fırçala. Şimdiden bu ağız diş sağlığı alışkanlığını edinirsen ileride 100binlerce lira masraftan kurtulmuş olacaksın.

Şimdi benim ufak çürük olan 2 tane dişim var ve onlara dolgu yaptırdım, 13 yaşındayım çok büyük bir çürük yoktu fakat dolgu yapmayı doktorum daha uygun buldu 13 yaşında kalıcı dişe 2 tane dolgu yaptırmak sizce çok mu erken oldu ne bileyim, geçrek diş gibi hissetiriyor mu sizde? Çünkü ben bazen yerken yani o dolguyu kendi dişimmiş gibi hissetmiyorum ve ayrıca kendi yaşıtlarımın çoğunun ağız sağlığı olmaması sadece bende olması beni bayağı üzüyor.
Çürük çok ufak olmadığı sürece dolgu yapılabiliyorsa her zaman dolgu yapılmalı yaşın bir önemi yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı