Poseidon0029
Hectopat
Daha fazla
Evet biliyorum diş ve mühendislik çok farklı bölümler diyeceksiniz farkındayım. Halihazırda diş hekimliği okumaktayım ama bölüm değiştirmek istiyorum. Bu sene tekrar sınava girdim. Hedefim ilk başta havacılıkla ilgili mühendisliklerdi fakat sıralamam tutmadığı için gidemeyeceğim muhtemelen. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği yazmayı düşünüyorum, ama her genç gibi ben de geleceğimi düşünmek zorundayım. Mümkün olursa Türkiye'de kalmayı düşünmüyorum mezun olduktan sonra, ister diş ister makine okuyayım. Tabii ki akrabalar bu olaya da müdahale ettiler sağ olsunlar (!). Lisedeyken gerek matematik gerekse fizik ve kimya derslerine çok ilgiliydim ve mühendis olursam başarılı olabileceğimi düşünüyordum, fakat insanı o kadar çok korkutuyorlar ki, en basit matematik sorusunu görünce tırsmaya başlıyor. Yani kendime güvenim hiç kalmadı diyebilirim. Diş hekimliği okursam da muhtemelen ortalama bir diş hekimi olup ortalama bir kariyere sahip olacağım. Sizce ne yapmalıyım? Diş Hekimliği'nin müfredatı ve eğitimi hemen hemen her okulda aynı yerde aynı olduğu için, okulun adını yazma gereği duymadım ama sıralaması 27-28k aralığında. Bu seneki sıralamam 23K.