Diş hekimliğini bırakıp geçiş yapmak

Merhaba @marabaccci. Öncelikle MYP ile yatay geçiş yapmak istiyorsanız ve geçeceğiniz bölümün eğitim dili en az %30 İngilizce ise sizden hazırlık sınavını geçmenizi istiyorlar diye biliyorum.

Merhaba @marabaccci. Öncelikle MYP ile yatay geçiş yapmak istiyorsanız ve geçeceğiniz bölümün eğitim dili en az %30 İngilizce ise sizden hazırlık sınavını geçmenizi istiyorlar diye biliyorum.

Evet biliyorum haberim var. Hazırlık sınavını geçebileceğimi düşünüyorum ki hazırlık okumak çok da problem değil benim için.

Dostum kesinlikle Sakarya Üniversitesi bilgisayar mühendisliğini öneririm. Sağlam kadrosu ve akreditasyonu var. Sıralaması 39k. MYP ile geçiş yapabilirsin. Bilgisayar müh bazında Muğla sıtkı koçman üniversitesi ve abdullah gül ünisi de var ikisi de iyi. Bence geçebilirsin bunlara. Endüstri istemezsin sanıyorum. Elektrik elektronik düşünürsen de Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'ni tavsiye ederim ikisi de çok iyi.

Ne yaptınız hocam

Ne yaptınız hocam.

Sanırım büyüdüm.
5 Kasım'da buraya son yanıtımı yazdıktan sonra vizeler başladı. Alttan ders alma sisteminin olmamasıyla "bir dersten kalırsam zaten boş olan senem fiziksel anlamda da boş geçmiş olacak" düşüncesiyle aldım kağıt kalemi ders çalışmaya başladım. Tüm dönemi ders çalışmadan geçince çoğu dersten tökezledim, 30'lar 40'lar havada uçuşuyordu. Sınavlardan sonra ara tatile girdik. Kafamı toparlayıp en azından bu senemi güzel ve verimli geçirmeye, üzerimdeki enkazı atmaya karar verdim. Değişiklik yapıp yapmayacağıma sene sonundan önce karar vermeye çalışmanın anlamsız olduğunu irdeledim. Bu karar sonucunda güzel bir tıraş oldum. Giyimimi ve kendime verdiğim özeni arttırdım. Okuldaki derslere katıldım. Var olan arkadaşlarımla daha çok zaman geçirip yeni arkadaşlar edindim. Haftanın her günü düzenli tiyatroya gittim. Çarşıdaki dönercimize, ara sıra okeye gitmeyi de grup olarak ihmal etmiyorduk. Bölümüme daha fazla alışmama bu etkenler çok yardımcı oldu. Somut olarak ele alınca iş bulma ve maaş konusunda daha güçlü imkanlarının olduğunu kendime hatırlattım ve diş hekimliğini sevmeye çalıştım. 2. dönemin ortalarında 2 kez yurt içi tatile çıktım. Bunlardan biri ömrümde ilk defa gittiğim İstanbul'du. 10 gün boyunca ayaklarım su toplayana kadar gezdim. O gezide "okumam gereken şehrin burası olduğunu, aslında bölümü değil şehri sevmediğimi" anladım. Seneyi bol bol bütünleme sınavına girerek bitirdim. (2.43 ortalama da olsa sınıfta kalmamıştım) Sorumluluk anlamında hiçbir yük taşımadığım, bol bol zamanımın olduğu bir yaz tatiline girdim. Kafama göre gezdim. Yazın sonuna doğru yatay geçiş başvuruları başlamıştı. Yatay geçiş için çok elverişli şartlara sahip değildim. MYP ile geçiş için de güzel bir bölüm göremiyordum. Zaten görseydim en başında hiç buralara düşmezdim. YÖK kararıyla 6 Şubat'ta depremden etkilenen öğrencilere verilen özel öğrencilik hakkı ile İstanbul Üniversitesi - diş hekimliği fakültesine 1 seneliğine de olsa (şu anlık) geçiş yaptım. Özel öğrencilik yatay geçiş gibi değil. 1 seneliğine gittiğin üniversitede okuyup geri döndüğün bir sistem. 5. sınıfta bile yapsan diplomanı kendi üniversitenden alıyorsun. Erasmus gibi düşün yani. Şu anda çapa diş 2. sınıf öğrencisi olarak bölümümden ve gelecekteki Benin yapacağı meslekten memnunum. (içimde hala uçak mühendisliği aşkı var ama havalimanları dışında artık çok ön plana çıkmıyor) İstanbul'da okumak kıymetini bilirsen çok güzel bence. Yapacak, gezecek bir sürü şey var. 2. sınıfta buraya geçiş yapmanın kötü yanları da var elbette. Sınıfta herkes geçen seneden beri kaynaşıp gruplaşmış. 1 aydan fazla süredir birçok kişi ile tanıştım ama henüz kendime göre kafa dengi bir grup bulamadım. Zamanla onun da olacağına inanıyorum. Olmazsa da sorun değil, tek başıma zaman geçirmekten de keyif alabilen bir insanım. Biraz günlük gibi oldu ama şu anlık durumlar böyle. Merak edilenler olursa sorabilirsiniz her türlü soruya açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…