Dış kaynaktan subaylık başvurusu

El Auria

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencisiyim. C1 düzeyi İngilizcem ve yeni yeni öğrendiğim İspanyolcam var. Dış kaynaktan KPSS ile subaylık istiyorum. İlk hedefim sahil güvenlik, ikince olarak jandarma, üçüncü olarak kara kuvvetleri komtanlığı. Piyade dışında bir sınıfta görev alabiliyor muyum? Hangi sınıflarda görev alabilirm? İnternette çok net bilgilere ulaşamdım onun için burada sorma gereksinimi duydum. Olma, yapma demeyin çocukluğumdan beri istediğim bir meslek olduğu için tercih ediyorum. Yardımcı olacak abiler ablalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmen subay olursunuz çok büyük ihtimalle. Hem öğretmenlik okuyorsunuz. İngilizceniz de çok iyi.
Jandarmayı önermiyorum, 15 Temmuz'dan sonra polis gibi oldular.(Polisimiz de kutsal yanlış anlaşılmasın.)
Kara Kuvvetleri içinse mülakatları geçerseniz SUTASAK eğitimine gireceksiniz. Eğitim yaklaşık 1.5-2 sene sürüyor. Bitirdikten sonra Teğmen rütbesiyle mezun olursunuz.
Bu videoda neredeyse her şey anlatılmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da Sahil Güvenliğin 2022 için başvuru kılavuzu var.( Kurallar her sene aynı olur genelde.)

TSK'nın kendi yayınladığı başvuru resmi:

ogretmen.jpg

Öğretmen subay olursunuz çok büyük ihtimalle. Hem öğretmenlik okuyorsunuz. İngilizceniz de çok iyi.
Jandarmayı önermiyorum, 15 Temmuz'dan sonra polis gibi oldular.(Polisimiz de kutsal yanlış anlaşılmasın.)
Kara Kuvvetleri içinse mülakatları geçerseniz SUTASAK eğitimine gireceksiniz. Eğitim yaklaşık 1.5-2 sene sürüyor. Bitirdikten sonra Teğmen rütbesiyle mezun olursunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burada da Sahil Güvenliğin 2022 için başvuru kılavuzu var.( Kurallar her sene aynı olur genelde.)

Eki Görüntüle 1826080

Öğretmen haricî tüm bölümlerden subay olma ihtimalimiz oluyor mu?

Eki Görüntüle 1826080

Öncelikle çok bilgilendirici bir yazı olmuş bunun için teşekkür ederim. Öğretmenlik harici kara kuvvetlerinde bir birimde görev yapabiliyor muyum? Örneğin kara havacı, helikopter bakımcı vs. Ayrıca hava kuvvetleri bünyesine kpss ile giremiyorum diye biliyorum kuvvet değişikliği mümkün müdür?

Örneğin; KPSS'den 90 üstü aldığımı varsayalım hava kuvvetleri başvurusunda bulunabiliyor muyum? Şimdiden çalışmaya başlayacağım 2 yıl sonra yüksek bir puan almak istiyorum.

Eki Görüntüle 1826080

Son düzenleme:
Öncelikle çok bilgilendirici bir yazı olmuş bunun için teşekkür ederim. Öğretmenlik harici kara kuvvetlerinde bir birimde görev yapabiliyor muyum? Örneğin kara havacı, helikopter bakımcı vs. Ayrıca hava kuvvetleri bünyesine kpss ile giremiyorum diye biliyorum kuvvet değişikliği mümkün müdür?
Tahminim sizi Öğretmenden başka bir sınıfa vermeyeceklerdir. Çünkü hem o alandan mezun olacaksınız, hem İngilizceniz çok iyi. Hava kuvvetleri olayını bilmiyorum ancak 34.Dönem SUTASAK mezuniyet töreni videosunda hava kuvvetleri üniforması giymiş teğmenlerde vardı (Mavi kıyafetliler hava kuvvetleri.)
34_SUTASAK_Mezuniyet_5.jpg

Hava kuvvetlerindeki sınıfı bilmiyorum ancak Pilot değiller çünkü pilot sınıfı böyle değil. Yardımcı sınıflardan biri büyük ihtimalle.
Bu video en son SUTASAK mezuniyet töreni için çekilmiş, 1 ay önce yüklenmiş YouTube'a:

2023 için dış kaynaktan pilot alımı açılmış, şartlara tam bakamadım ama pilotaj bölümünden mezun olmak gerekiyormuş. :

Öğretmen haricî tüm bölümlerden subay olma ihtimalimiz oluyor mu?
Dediğim gibi mezun olduğunuz bölümün sınıfına göre veriyorlar çok büyük ihtimalle. Örnek olarak attığım resimde bulunan mühendisliklerden birinin diplomasına sahipseniz sizi de mühendis subay yaparlar çok büyük ihtimalle.

Dosya Ekleri

• 2023 YILI DIŞ KAYNAK PİLOT ADAYI SB KILAVUZU (2).pdf
    926,1 KB · Görüntüleme: 122
Tahminim sizi öğretmenden başka bir sınıfa vermeyeceklerdir. Çünkü hem o alandan mezun olacaksınız, hem ingilizceniz çok iyi. Hava kuvvetleri olayını bilmiyorum ancak 34.dönem sutasak mezuniyet töreni videosunda hava kuvvetleri üniforması giymiş teğmenlerde vardı (mavi kıyafetliler hava kuvvetleri.)
Eki Görüntüle 1826452
Hava kuvvetlerindeki sınıfı bilmiyorum ancak pilot değiller çünkü pilot sınıfı böyle değil. Yardımcı sınıflardan biri büyük ihtimalle.
Bu video en son sutasak mezuniyet töreni için çekilmiş, 1 ay önce yüklenmiş YouTube'a:

2023 için dış kaynaktan pilot alımı açılmış, şartlara tam bakamadım ama pilotaj bölümünden mezun olmak gerekiyormuş:

Dediğim gibi mezun olduğunuz bölümün sınıfına göre veriyorlar çok büyük ihtimalle. Örnek olarak attığım resimde bulunan mühendisliklerden birinin diplomasına sahipseniz sizi de mühendis subay yaparlar çok büyük ihtimalle.

Bilgisi olan birini bulunca sorayım dedim sahil güvenliği sormayı unutmuşum. Girebiliyor muyum acaba sahil güvenliğe yeniden teşekkürler.

konu hakkında güncel bilgisi olan yardımcı olabilir mi? ingilizce öğretmenliği mezunuyum ve subay olmak istiyorum. ales sözel 70 yds 85 ve kpss min 60 şartlarını okudum hangileri doğru veya hepsi mi dahil?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı