Siyun
Picopat
Daha fazla
Son zamanlarda dişlerime gereken önemi vermedim. Ne kadar ara sıra fırçalasam da çok fırçalamıyordum. Alt damağım sapasağlam, hiçbir şey yok ama galiba üst damağımda 3 diş arızalı. Yani ben de bakmak istemiyorum, ne hâlleri var ki bakmıyorum da. Ama köpek dişim ve onun solu ve sağındaki 2 diş kırıldı. Köpek dişimin bir kısmı kırık ve onun arkasındaki az daha büyük olan da kırıldı. Yani böyle dokunsanız et gibi bir şey var sanki, belki ben yanlış anlıyorum. En soldakine gelince, oda geçen gün azıcık kırıldı ve bu uçlu hafif çürük galiba. Diğerlerinde de sararma olabilir, düşük ihtimal. Yani kendime bakmadığım için, işlerden, sınavlardan vs., biraz da tembellik galiba böyle oldu. Şimdi ben küçükken, ortaokul sonlarından lise başına kadar tel taktım. Özel bir doktor yapmıştı, işte o hamur gibi şeyle, 2-3 yıl, 1-2 defa falan da diş çekildi galiba. Ama kanal tedavisi oldum mu bilmiyorum, ama iltihaplı diş çekildi galiba, onu hatırlıyorum. Kaç iğne yesem de hissediyordum, 5-6 iğneye rağmen. Şimdi ben ne kadar acısız istesem de illa bir yere kadar acıyacak biliyorum. Ama implant, ne bileyim, yapay bir şey istemiyorum. Yani böyle kırığı, ne bileyim, çürükse de temizleseler dolgu yapamazlar mı? Yani aşırı da kırık değil, bu üçlü galiba, ama yine de kırık. Yani utanıyorum da. Ben de şimdi lisede bitti, Mayıs 2007’liyim. Yani şimdi devlete gitsem ücretsiz gereken işlemleri yaparlar mı ve güvenilir midir? Bana akıl verir misiniz? Bu benim ders çalışmamı etkiler mi? İnternette de bazen “lüme kadar yolu var” diye gördüm, yani abartı gibi geldi ama haklı da olabilir. Pazartesi gidebilirim, belki randevu falan almak gerekir mi? Yıllardır bir sağlık ocağına bile gitmiyorum, yani o kadar. Düşünün, benim için en verimli, kısa zamanda hallolacak, ne olursa iyi olur. Vakit kaybetmek istemiyorum, mezuna kaldım, aile evindeyim. Bir yandan işler, bir yandan ders, ev falan idare etmeye çalışıyorum. Sosyal birisi de değilim zaten, ama hiç değilse daha çok gülümseyebilecek, beyaz dişli, güler bir yüz olsun isterim. Üniversiteye gidecek olursak da insanlar karışmaz, ama hiç değilse ayıplanmayalım. Kendime az çok bakmaya karar verdim.
Son düzenleyen: Moderatör: