Senin; Kırılan dişini hemen aynı gün bir diş hekimine göstermen gerekirdi kesinlikle. Benim sana önerdiğim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri kesinlikle devlet güvencesiyle çalışan kurumlar. Para bile almazlar diye biliyorum, hiç gitmedim ancak öyle yani. Alsalar bile çok ama çok ufak ücretler söz konusu olur.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri eskisi gibi değil, gelişme var nispeten. Güzel merkezler açılıyor İstanbul'un her semtine. Hasta sayısı biraz fazla olduğu için özel kliniklerdeki gibi ilgi alaka bekleme tabi. Biraz hızlı halletmek zorunda kalıyorlar işlerini, böyle bir gerçek de yok değil.
Dişlerin kötü durumdaysa ve bütçen yeterli değilse sana önerdiğim alternatifi kullanacaksın. Mesele yalnızca kırık olan dişinse parayı verip yaptırırsın dert değil ancak genel olarak problemliyse dişlerin; İşin içinden çıkamazsın özel kliniklerde.
Son olarak dişlerini en azından yatmadan önce doğru şekilde fırçalamayı - diş ipi kullanmayı - haftada bir ağız gargarası kullanmayı alışkanlık haline getir. Dişlerde biriken plaklar bir süre sonra insanda "Dişlerimde problem yok" hissiyatı uyandırmaya başlar. Hassasiyet azalır biriken atıklar yüzünden, hatta diş taşı temizliğinden sonra oluşan hassasiyetler yüzünden "Diş taşı temizliğini" kötü bir şey çok insan var.
Maalesef tedavi ettirmekle bitmiyor, düzenli bakımını da yapmak zorundasın.