Diş teli acısı ne zaman geçer?

Draktarlı Shaco

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Bu pazartesi üst dişlerime diş teli takıldı. 1-2 gündür baskıdan dolayı acı ve büyük ihtimal acıdan dolayı ara ara baş ağrısı yapıyor. Şu sıralar fazla bir şeyler ısıramıyorum, bu ne zamana kadar böyle olur? Neler yiyip neler yememem lazım bilmiyorum. Sert şeyler yeme diyorlar (fındık, elma vs.). Bilgili arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz?

İyi Sosyaller. Bu pazartesi üst dişlerime diş teli takıldı. 1-2 gündür baskıdan dolayı acı ve büyük ihtimal acıdan dolayı ara ara baş ağrısı yapıyor. Şu sıralar fazla bir şeyler ısıramıyorum, bu ne zamana kadar böyle olur? Neler yiyip neler yememem lazım bilmiyorum. Sert şeyler yeme diyorlar (fındık, elma vs.). Bilgili arkadaşlar, yardımcı olabilir misiniz?

Sert şeyler yeme. Pizza kenarı bile. Gazoz asitli şeyler içme. Sakız asla çiğneme. Ağrısı 1 hafta içinde geçiyor.

Hocam taktırırken çok acıdımı.
Takılırken ağrı yapmıyor. Ancak sonrasında diş şekli değişmeye başladığı için iyi bir ağrı oluşturuyor. Dediğim gibi takılırken herhangi bir ağrı falan olmuyor. Sadece ağızda fazlalık olduğu hissi oluyor.

O tel takıldığı andan itibaren yememen gerekiyor. Çıkana kadar.

Acıtmaz hiçbir şey hissetmezsiniz. Tel takılırken sadece o gerginlik hissedilir.

Benim de taktırmam gerekiyor ve aşırı travmatik şeylerim var diş konusunda. Öyle diş etine anestezi vs acı verici bir işlemi yok değil mi?

Benim de taktırmam gerekiyor ve aşırı travmatik şeylerim var diş konusunda. Öyle diş etine anestezi vs acı verici bir işlemi yok değil mi?

Takılırken orası genişlediği için öne doğru yani dişlerinin önünde tel takılı oldugu icin dudağında sürekli temas hissedeceksin oda 1-2 hafta sonra alışıyor. Hiçbir iğne vs yok çünkü gerek yok. Dişin böyle 90 derece yansa ona yapacaklar tabi.

Ağrı 1-2 hafta kadar sürer ve sonra rutin hayatınıza geri dönersiniz. Döner vb. tarzı dişlenerek yenen şeyleri elle veya bıçakla bölüp çatalla yemenizi tavsiye ederim. Fındık, fıstık, cips tarzı şeyler yiyebilirsiniz yeter ki taş gibi olmasınlar ve fındıkların kabuğunu dişinizle açmayın. Sakızda çiğnemek iyi değil. Genel olarak sert ve çok yapışkan şeyler yemeyin. Başka sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım, birkaç aya çıkarıyorum inşallah :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı