Diş vs tıp

Tıp kadar garanti ve yüksek maaş veren iş yok. Yüksekten kasıt aile hekimi olup kırsal kesimde gün boyu yatarak Pratisyen halinizle 100-110 almayı benim gibi yüksekten sayıyorsanız tabi. Para için okunur.
Ustam yarım saatte 1 dolgu atıp geçiyor 2000TL, kanal tedavisi falan oralara hiç girmiyorum.
Eğer işini düzgün ve iyi yapsa günde en az 5-10 müşteri tahmini aylık ne kadar ciro ediyor hesapla bunun sadece tedavi değil, bakımı diş taşı, çürük temizleme, diş teli v.s bir tok ıvır zıvırı var

Mesleğinizi sevmiyorsanız isterseniz günde 100 bin kazanın. Hem size hem hastalarınıza işkencedir. Yaptığınız işteki mutluluğu parayla satın alamazsınız.
Valla hocam ruhsuz doktorları bilmemde dediğim gibi bir hayata tutunabilirsem en mutlu doktor ben olurum herhalde.

Ustam yarım saatte 1 dolgu atıp geçiyor 2000TL, kanal tedavisi falan oralara hiç girmiyorum.
Eğer işini düzgün ve iyi yapsa günde en az 5-10 müşteri tahmini aylık ne kadar ciro ediyor hesapla bunun sadece tedavi değil, bakımı diş taşı, çürük temizleme, diş teli v.s bir tok ıvır zıvırı var
Bende duydum bunları ama çeşitli görüşler vardı üstteki arkadaşın yazdığı gibi. bende garanti olsun diye tıp yazdım.

Böyle bir hesap yapılır mı? Lütfen, bakkal mı işletiyorsunuz. Tamam, bir doktorun refah seviyesini sorarsınız da hastaya bu gözle bakıyorsanız lütfen okumayın. Mutlu olamazsınız.

Böyle bir hesap yapılır mı? Lütfen, bakkal mı işletiyorsunuz. Tamam, bir doktorun refah seviyesini sorarsınız da hastaya bu gözle bakıyorsanız lütfen okumayın. Mutlu olamazsınız.
Biraz bakkal hesabı oldu haklısın ama çok kazanıyorlar onu anlatmak istedim. Daha geçen dolgu yaptırdım önümde 2 kişi bekledim 1 saat ben çıkarken arkamda da 3 kişi vardı. Yer de dandik bir yer böyle çok nezih değil burası bile böyle işliyorsa güzel yere açsa iyi iş yapar.

Hem dişçililik doktorluktan daha az yıpratıyor insanı daha kolay ve steril bir iş daha huzurlu.

Biraz bakkal hesabı oldu haklısın ama çok kazanıyorlar onu anlatmak istedim. Daha geçen dolgu yaptırdım önümde 2 kişi bekledim 1 saat ben çıkarken arkamda da 3 kişi vardı. Yer de dandik bir yer böyle çok nezih değil burası bile böyle işliyorsa güzel yere açsa iyi iş yapar.

Hem dişçililik doktorluktan daha az yıpratıyor insanı daha kolay ve steril bir iş daha huzurlu.
O da kendince haklı, biraz daha duygusal yaklaşıyor saygı duyarım. Keşke herkes sevdiği işi gönül rahatlığıyla yapabilse.

Doktor dişçiden daha iyi kazanır güzel kardeşim. O çok para kazanan dişçiler zaten alanında iyi olan insanlar. Alanında iyi bir cerrah dişçiyi katlar. Atama sorunu da yok. Uzmanlık için inanılmaz bir yarış yok. Her konuda hem daha garanti hem de daha kazançlı tıp.

Klinik açarım triplerine girmen için kafadan 2 3 milyonun olması lazım yoksa oraya da göz kırpma.

Herkes tıpın uzunluğundan bahsediyor ama sanki diş kısa. 5 yıl+uzmanlık. Pek fark yok.

Doktor dişçiden daha iyi kazanır güzel kardeşim. O çok para kazanan dişçiler zaten alanında iyi olan insanlar. Alanında iyi bir cerrah dişçiyi katlar. Atama sorunu da yok. Uzmanlık için inanılmaz bir yarış yok. Her konuda hem daha garanti hem de daha kazançlı tıp.

Klinik açarım triplerine girmen için kafadan 2 3 milyonun olması lazım yoksa oraya da göz kırpma.

Herkes tıpın uzunluğundan bahsediyor ama sanki diş kısa. 5 yıl+uzmanlık. Pek fark yok.
Alanında iyi diyorsunuz da hangi mesleğe baksak %10-%5 ilk kesim diğerlerini katlıyordur zaten.

Dişçiliği okumak kolay değil bazıları tıptan bile zor diyor el yeteneği istiyor tabii bunu zamanla kazanılabiliyor diye duyumlar aldım.
Maaş konusuna gelirsem yeni başlayan biri için tatmin edici değil kendini geliştirmen lazım polikinlik için sermaye lazım hatta işin garibi şudur ki bir teknisyenin altında bile çalışabilirsin ne de olsa bu iş paraya bakıyor.

Tıp ülkemizde okuması ve çalışması zor bölümlerden biri eğer bu konuya ilgin varsa yazılabilir maaş konusu diş kadar yetersiz değil en azından dişe göre tabii değer mi tartışılır?
Çalışma şartlarını nöbet değişimini araştırmanı öneririm.

İşin aslına gelecek olursam bence her iki mesleğinde artılarını eksilerini birinci ağızdan öğren ikinci ağızdan öğrenme derim.
Düzeltme: Diş hekimi enflasyonu var.

Bu konuda herkes farklı yorumlar yapabilir. Bir kesim milletin ağız kokusunu çekeceğine tıp oku daha saygın der diğer bir kesim de tıpın zorluğundan, notlarından, bitmemesinden bahseder. Bana soracak olsanız ikisinin arasından diş hekimliğini tercih ederdim. Neden? Küçüklüğünden beri dişçiden dişçiye giden biri olarak diş hekimlerinin iş başındayken normal bir doktora göre daha az efor sarf etmesini ve yüzlerinin her zaman gülümsediğini görmek benim için yeterliydi. Kendinizi geliştirebilirseniz asla pişman etmeyecek bir bölüm gördüğüm. Gerek okul zamanı gerekse iş zamanı da tıp kadar zorlamıyor anladığım kadarıyla. Ben böyle diyorum bir başka arkadaşımız da tıbbın içerisinde çok çeşitli alanlar olduğundan bahsedebilir. Önemli olan sizin tercihinizdir.

Tabi yukarıda bahsettiğim hususları dışarıdan bir göz olarak söyledim... Bir diş hekimi konuşsa daha iyi olabilir

Küçüklüğünden beri dişçiden dişçiye giden biri olarak diş hekimlerinin iş başındayken normal bir doktora göre daha az efor sarf etmesini ve yüzlerinin her zaman gülümsediğini görmek benim için yeterliydi.
Anlatmak istediğim bu herkes paraya bakıyor kimse yorgunluğa, huzura ve iş telaşına bakmıyor.

Günde 2 kişiye baksan kurtarır o da max3 saat tüm gün oturur çayını kahveni içersin ne bir yorgunluk ne de ameliyatta hasta ölecek mi elinde kalacak mı telaşı yani daha az kazanıp böyle büyük avantajlara sahip olmak çok daha iyidir bence.

60 yaşına geldiğinde iki büklüm tüm o geçen yılların yorgunluğu ameliyatlar operasyonlar masada kalan insanlar derken daha 60'ında çökmüş bir vücut diğer tarafta yorulmamış, o kadar yıpranmamış ve daha sağlıklı zihnen de daha yeni bir beden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı