Dişçi korkusu

Herkese merhaba. Ben dişçilerden bayağı korkuyorum. 14 yaşındayım topu topuna dişçiye en fazla 4, 5 kere gitmişimdir. En son geçen yıl gittim dolguya büyük ihtimal bu sefer gittigimde kanal tedavisi olur. 1 haftadır çok agrıyor dişim en sonunda kararlıyım gitmeye ama hala çok korkuyorum. Kanal tedavisi acıtır mı? Daha önce kanal tedavisi olan varsa yazabilir. Bu arada lütfen beni korkutamamak için acımıyor demeyin, acıyorsa acıyor acımıyorsa acımıyor derseniz sevinirim.
42 yaşında birisiyim. Ben de sizin gibi neredeyse 17 yaşımda en son bir diş doktoruna gitmiş ve biraz da acılı olmuştu işlem. 2 yıl evvel mecburiyetten diş doktoruna gitmek zorunda kaldım ve tüm derdimi, korkumu anlattım. Önce dolgu işlemi oldu, ardından iki hafta sonrasında da kanal tedavisi oldu. Tabii teknoloji ilerlediği için daha önce 45 dakika, 1 saat civarı süren kanal tedavisi 15 dakika da ağrı,sızı olmadan bitti. Resmen şaştım kaldım :D

Dedim yahu ben boşuna korkmuşum :) Yeni nesil dolgular " kompozit " olduğu için tedavinin ardından yemek bile yiyebiliyorsunuz beklemeden.

Hiç korkmayın, yeni nesil tedaviler oldukça rahat.

Bende sizin gibi dişçiden çok korkardım fakat o acıyı çekmektense gitmelisiniz. Zaten uyuşturduktan sonra birşey anlamıyorsunuz. Kanal tedavisinde de korkulacak birşey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı