Bundan neredeyse tam 1 yıl önce yeni eklenecek dil için oylama açıldı bu oylamayı da Türkçe kazandı peki bu çeviri şu an ne aşamada bilen var mı?
İnternette türkçeyama.net sitesinde 2 farklı yama gördüm ikisinin de linki bozuk eğer zamanında buradan o yamaları indirmiş ve elinde bulunduran varsa herhangi bir şekilde bize ulaştırırsa çok makbule geçer.
8 ay sonra hortlatıyorum kusura bakmayın. 14 Aralık 2021 tarihinde Disco Elysium resmi twitter hesabından oyunun Türkçe yerelleştirme çalışmaları başladığı, çalışmaları LocpickTR'nin yaptığını söyledi. LocpickTR Twitter hesabından aylık olarak durumu paylaşacağını söyledi. Umarım kısa sürede biter.
Bundan neredeyse tam 1 yıl önce yeni eklenecek dil için oylama açıldı bu oylamayı da Türkçe kazandı peki bu çeviri şu an ne aşamada bilen var mı?
İnternette türkçeyama.net sitesinde 2 farklı yama gördüm ikisinin de linki bozuk eğer zamanında buradan o yamaları indirmiş ve elinde bulunduran varsa herhangi bir şekilde bize ulaştırırsa çok makbule geçer.
Öncelikle o site trojan atan bir site. Türkçe yama çalışması yok. Türkçe çeviri yani yerelleştirme çalışması var ve bu oyuna güncelleme ile satın aldığınız platform üzerinden resmi olarak sunulacak. Kısacası herhangi bir web sitesinde yayınlanacak bir çalışma olmayacak. Yapımcılar kendileri yapacaklar.
İkincisi yapımcı firma bu talepleri değerlendirecektir ama 1. geleni hemen yapalım diye kolları sıvazlamamış olabilirler. Çünkü bu tarz şeylerde kitle önemli. Oyun AAA veya büyük kitlelere hitap edebilecek bir oyun değil. Yazı tabanlı bir RPG olduğu için hedef kitleyi iyi tutturmaları lazım.
Belki de firma Türkiye'de böyle bir kitleyi göremeyeceği için verilen oyların çok manasının olmadığı, oyun ile alakasız tonla insanın oy vermiş olabileceğini düşünebilirler-ki haklılar.
Ortada bir çalışma varsa bile bununla ilgili bir güncelleme gelmedi. Ama eninde sonunda ilk olarak olmasa da bir noktada Türkçe'nin geleceğine inanıyorum ben. Eğer sizde inanıyorsanız oyunu satın alarak (veya en azından istek listenize ekleyerek) şimdiden desteğinizi gösterin.
Web sitelerinde mevcut işlerini bitirmişler muhtemelen sıra diğer çevirilere gelecektir. Twitter sayfalarını ve web sitelerini takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Geliştirici ekip yama için uğraşıyor olabilir. Ayrıca oyun için bir tane makine çeviri yapılıyor. Eğer oyun kendi Türkçe yapmazsa, çıkacak olan yama ile oynarsınız.
Konuyu hortlatıyorum beyler. Ne durumda bilgisi olan var mı ? İnternette birkaç yama çalışması mevcut ama eğer resmi yama gelecekse onu beklemek istiyorum.
Bu oyun bir gün Afrika kabile diline bile çevrilecek ama bizim dilimize çevrilmeyecek.
Oylama sunuldu, büyük bir farkla Türkçe kazandı. Hala hiçbir şey yok.
8 ay sonra hortlatıyorum kusura bakmayın. 14 Aralık 2021 tarihinde Disco Elysium resmi twitter hesabından oyunun Türkçe yerelleştirme çalışmaları başladığı, çalışmaları LocpickTR'nin yaptığını söyledi. LocpickTR Twitter hesabından aylık olarak durumu paylaşacağını söyledi. Umarım kısa sürede biter.