O IP adresi Discord'a ait değil, Cloudflare'nin IP adreslerinden biri. Discord Cloudflare'nin arkasında barındığı için asıl IP adresini bilemezsiniz. Aşağıya bağlantı ekleyeceğim orada Cloudflare'nin IP adreslerini görebilirsiniz. Bir site yasaklandığı zaman, IP adresi değil domainin kendisi engellenir. Zaten Discord gibi sitelerin düzinelerce IP adresleri olur, bulunduğun bölgeye göre değişkenlik gösterir. Domainler, IP adreslerini işaret eder. DNS sunucuları, domainden IP adresini çözümler. Siz Discord'a girdiğinizde, daha DNS sunucunuz IP adresini çözümleyemeden internet servis sağlayıcısı discord.com domainini gördüğü gibi engeller. Dolayısıyla, engeller IP adreslerine yapılmaz, domainlere yapılır. GoodbyeDPI denen şeyde, internet servis sağlayıcınız ile bilgisayarınız arasında geçen trafiği modifiye ederek, discord.com'a girdiğinizde, discord.com değilde abc.com adresine gitmek istiyormuşsunuz gibi manipüle eder. Dolayısıyla ortada bir yasak yokmuş gibi kalır. Fakat bazı internet servis sağlayıcıları bunları bile engelleyebildiği için, hem GoodbyeDPI kullanmak hemde DNS sunucusunu değiştirmek en iyi yöntemdir ki örneğin ben GoodbyeDPI kullanıyorum ancak sadece tek başına Discord'a ya da diğer yasaklı sitelere giremiyorum. GoodbyeDPI ile beraber DNS sunucusunu değiştirince girebiliyorum.
Kanka bu olaylar tek Discord da yok Telegram, ICQ gibi uygulamalar var. Ben sadece açılmaması taraftarındayım bende VPN açıp sese girip sövmeyi panel e girmeyi biliyorum. Yukarıdaki arkadaş Discord moderatörü herhalde.
Şu arkadaşı neden umursuyorsunuz ki çocuğun profil fotoğrafında Enes batur var.
Benim fikrimce açılmayacak gibi duruyor ama açılmasını istiyorum. Tüm arkadaş grubu Skype kurduk en fazla 15 fps ekran paylaşabiliyoruz. Sürekli ses kayması oluyor. kafayı yedik kullanırken.
Hiçbiri ile alakası yok Discord'da çok şeye şahit oldum. Küçük yaşlı kız kardeşlerimiz giriyor bu uygulamalara cahilce tehlikeli insanlarla konuşuyorlar sonra kandırılıp tüm bilgileri ile tehdit ve şantaj edilip açık saçık fotoğrafları videoları vs. alınıyor. Discord'da taciz çok.
Küçük yaştaki kızlar niye kullanıyor peki? Discord'un 13+ politikası var.
Bu arada Discord'un kapanma sebebi eğer bilgi paylaşmıyorsa ve bu sebepten kapandıysa hak veririm tabii ki. Ama CC var dolandırıcılık var taciz var diye kapandıysa komedi. Bu şuna benziyor "bir çocuk, çocuk parkında tacize uğradı. Bundan dolayı çocuk parklarını yıkıyoruz" gibi bir şey bu.
Bu millet 7'den 70'e aynı kardeşim, aileleri de kendileri de koyunlar. DC kapanınca bitmeyecek çözümü bu sanıyorlar. Dolandıcı bir dürümcü kapanınca, dolandırılma suçunun dünyadan kalktığını sanarlar.