Discord benzeri uygulama yapmak için hangi yazılım dilini bilmem gerekı?

bilgisayar için mi mobil mi

Hocam Java bilmen gerekir Python seni bir yere kadar götürür ama sonrasında seviye atlaman gerekiyor
Django (yanlış hatırlamıyorsam pyhton),Node.js JavaScript, Flask (bu da Python)
Veri tabanı için MySQL

Hocam herkes JavaScript'e giriş için zor diyorlari zor mu? Ve Python ile devam edip dediklerinize ileride geçsem olur mu?

Bilgisayar.

Java tabii ki hiç yazılım bilmeyen biri için çok zor ve karmaşık gelececektir. Gözünüzde büyütmeyin. Python yeni başlayanlar için daha uygundur. Tabii ki Python. Benim arkadaşımda Python ile başladı şu an Java'da kodlar yazabiliyor ama Python temelinizi sağlam tutun.

Bilgisayar için mi mobil mi?

Mobilde bana üst düzey program gösteren bir insan söyle.

Hocam Java bilmen gerekir Python seni bir yere kadar götürür ama sonrasında seviye atlaman gerekiyor.
Django (yanlış hatırlamıyorsam pyhton),Node.js JavaScript, flask (bu da Python)
Veri tabanı için MySQL.

Java tabii ki hiç yazılım bilmeyen biri için çok zor ve karmaşık gelececektir. Gözünüzde büyütmeyin. Python yeni başlayanlar için daha uygundur. Tabii ki Python. Benim arkadaşımda Python ile başladı şu an Java'da kodlar yazabiliyor ama Python temelinizi sağlam tutun.

Mobilde bana üst düzey program gösteren bir insan söyle.

Yani şu anlık Python'la devam etmek en mantıklısı diyorsunuz.

Hocam Java bilmen gerekir Python seni bir yere kadar götürür ama sonrasında seviye atlaman gerekiyor
Django (yanlış hatırlamıyorsam pyhton),Node.js JavaScript, Flask (bu da Python)
Veri tabanı için MySQL
Ne kadar net doktun Discord'un tum gereksinimlerini ortaya. Realtime messaging applerle tecruben cok heralde. MySQL onerdigine gore. (!)

Konu sahibi icin;
Discord benzeri open-source bir proje var, Revolt adi. Backend'de kullandiklari dil Rust agirlikli olarak; GitHub - revoltchat/backend: Monorepo for Revolt backend services. DB icin Mongodb kullaniyorlar.
Frontend icin ise React kullaniyor bu proje.

Discord'un kendisi, React ve React + Electron frontend icin, backend icin ise; agirlikli Elixir ve Python kullaniyor ama bunlarin yani sira, C++, Go ve Rust'da kullaniyorlar. Discord gibi sacelability goz onunde bulundurularak gelistirilen sistemler monolithic yapiya sahip olamazlar isteselerde. Dolayisiyla moduler gelistirilirler, bir modulu gelistirmeye en uygun dil/arac kiti neyse o tercih edilir.

User data storage icin genelde geleneksel RDBMS cozumleri kullanirlar, mesajlar icinse NoSQL veri tabanlari daha uygun. Horizontal scaling mumkun hale geliyor ve islemleri sunucular arasinda yada ulkeler arasindaki sunucular arasinda bile dagitabiliyorsun. (Bolgesel sunucu sistemleri, mesela Discord'da sesli sohbetteyken gormussunuzdur sesli sohbete baglandiginiz sunucunun konumunu degistirebildiginizi.)

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı