Discord botu nasıl aktif tutulur?

eymenbugra763

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle Visual Studio Code üzerinden bir Discord botu yaptım ve discrord developerden bot oluşturdum. Ama PowerShell veya CMD kullanarak nasıl aktif tutacağımı bilmiyorum, VDS alana kadar. Visual Studio Code'den nasıl yaparım?

Botu aktif tutmanın IDE, editor ile alakası yok onu baştan söyleyeyim. Botu eğer JS, py gibi dillerle yazdıysan glitch üzerinden hostlayabilirsin, .net kullandiysan glitch desteklemiyor. Mecbur VDS alacaksın. Ama bu tür hostlarla çok güvenilir değil VDS alana kadar geçici tutarım diyorsan glitch bak. DC üzerinden saçma sapan panel reklamı verenlere güvenme.

Sorunu tam anlayamadım, botu başlatamıyor musun yoksa başlatabiliyorsun fakat aktif mi tutamıyorsun? Aktif tutmak istiyorsan bazı yöntemler var. Glitch sitesine projenizi yükleyip Glitch linkini bir Uptime sitesine ya da Uptime botuna bağlayabilirsin. Ama şunu da ekleyeyim, Glitch'in son güncellemesiyle birlikte projeleri private yapamıyorsun, bu da projenin linkini herhangi bir yere yolladığında bu, başkalarının da projenin kodlarını görebileceği anlamına gelir. O yüzden güvenilir bir yöntem değil, tavsiye de etmem. En sağlamı VDS ile aktif tutmak.

Sorunu tam anlayamadım, botu başlatamıyor musun yoksa başlatabiliyorsun fakat aktif mi tutamıyorsun? Aktif tutmak istiyorsan bazı yöntemler var. Glitch sitesine projenizi yükleyip glitch linkini bir uptime sitesine ya da uptime botuna bağlayabilirsin. Ama şunu da ekleyeyim, Glitch'in son güncellemesiyle birlikte projeleri private yapamıyorsun, bu da projenin linkini herhangi bir yere yolladığında bu, başkalarının da projenin kodlarını görebileceği anlamına gelir. O yüzden güvenilir bir yöntem değil, tavsiye de etmem. En sağlamı VDS ile aktif tutmak.

Hocam VDS öneriniz var mı? Bende hostlayacağim ama şu VPS falan kafamı karıştırdı. Bir de tüm VDS'ler Cloud oluyor değil mi? Yani 7/24 aktif olması gerekiyor. Bilginiz varsa bilgilendirir misiniz?

Sorunu tam anlayamadım, botu başlatamıyor musun yoksa başlatabiliyorsun fakat aktif mi tutamıyorsun? Aktif tutmak istiyorsan bazı yöntemler var. Glitch sitesine projenizi yükleyip glitch linkini bir uptime sitesine ya da uptime botuna bağlayabilirsin. Ama şunu da ekleyeyim, Glitch'in son güncellemesiyle birlikte projeleri private yapamıyorsun, bu da projenin linkini herhangi bir yere yolladığında bu, başkalarının da projenin kodlarını görebileceği anlamına gelir. O yüzden güvenilir bir yöntem değil, tavsiye de etmem. En sağlamı VDS ile aktif tutmak.

Başlatamıyorum. Modül hatası veriyor.
Hocam VDS öneriniz var mı? Bende hostlayacağim ama şu VPS falan kafamı karıştırdı. Bir de tüm VDS'ler Cloud oluyor değil mi? Yani 7/24 aktif olması gerekiyor. Bilginiz varsa bilgilendirir misiniz?
evet benim var arkadaşım

Önerim kesinlikle herokudur 2 senedir Discord botumu oradan hostluyorum. İlk önce GitHub üzerinden private proje oluşturmanız lazım. Aylık 550 saat kazanıyorsunuz eğer hesabınıza kredi kartınızı doğrularsanız aylık süreniz 1000 saat oluyor, deneme amaçlı 5 dolar çekecektir sonra iadesi otomatik olarak sağlanıyor.

Dosya Ekleri

• hata.JPG
    hata.JPG
    54,9 KB · Görüntüleme: 217
Evet, VDS'lerin tümü sanal sunucu olur. VPS almanızı önermem, çünkü VPS'ler paylaşımlı olduğu için yoğun down/up istemi olduğu zaman diğer kullanıcıları da bu durumdan (nadir de olsa) etkilenebiliyor. VDS olarak belli bir firmayı söyleyemem ama kesinlikle Türkiye lokasyonlu VDS almayın. TR lokasyonlu VDS'lerin altyapıdan kaynaklı pingi yüksek olduğu için müzik botu olduğu zaman seste kasma olabiliyor, komutlar geç yüklenebiliyor.

Başlatamıyorum. Modül hatası veriyor.
Hatayı Glitch'te alıyorsan packages.json'dan modülleri eklemen/güncellemen gerekebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı