Discord botu Visual Studio Code'da çalışmıyor

Daha fazla  
Discord bot yapımı için Glitch'ten vazgeçip Visual Studio Code kullanmaya başladım. Ama bazı komuylar çalışmıyor aşağıda resim de koydum (kırmızı ile işaretlediğim yerler çalışıyor) (sarı renk ile çizdiğim yerdeki hiçbir komut çalışmıyor). Yardımcı olursanız beni mutlu edersiniz, teşekkürler.

ssss.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Node JS versiyonunuzu ve kullandığınız paket yöneticisini kontrol ediniz. Yarn kullanabilirsiniz. Node. İle başlatmayı unutmayınız.

16.40.0 sürümünü kullanıyordum node.js'nin 17.6.0 yaptım hata veriyor.

(Node. İle başlatmayı unutmayınız.) Yazmışsınız pek anlamadım ne bahsettiğinizden.

Dosya Ekleri

• 1645953670444.png
    1645953670444.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 119
Merhaba. Öncelikle projenizi 16.14 sürümüne çekiniz. Ardından bilgisayarınıza 16.14 sürümünü yükleyiniz. Daha sonra projenizin klasörüne gelip node_modules klasörünü siliniz. Ardından sırasıyla;

1- Visual Studio Code üzerinden (projenizin sayfasından) Terminal kısmına npm install --global yarn yazın ve yükleyin.
2- Yükleme tamamlandıktan sonra tekrardan Terminal kısmına yarn yazınız.
3- Modüller yüklenecek ve node_modules klasörü tekrardan oluşacak.
4- Son adım olarak Terminal kısmına node . yazın ve projenizi başlatın.

Bu şekilde bir sorun olmayacaktır. Sanırım bot geliştirme, çalıştırma vb. konularında deneyiminiz bulunmamakta. Youtube üzerinden eğitim videolarını izleyerek en azından temelinizi atabilirsiniz. Node JS ve modülleri bir çok sorun çıkartabilmekte. Hatayı okuma konusunda tecrübeniz yoksa hem hevesiniz hem de zamanınızı kaybedebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Merhaba. Öncelikle projenizi 16.14 sürümüne çekiniz. Ardından bilgisayarınıza 16.14 sürümünü yükleyiniz. Daha sonra projenizin klasörüne gelip node_modules klasörünü siliniz. Ardından sırasıyla;

1- Visual Studio Code üzerinden (projenizin sayfasından) Terminal kısmına npm install --global yarn yazın ve yükleyin.
4- Son adım olarak Terminal kısmına node . yazın ve projenizi başlatın.

Bu şekilde bir sorun olmayacaktır. Sanırım bot geliştirme, çalıştırma vb. konularında deneyiminiz bulunmamakta. Youtube üzerinden eğitim videolarını izleyerek en azından temelinizi atabilirsiniz. Node JS ve modülleri bir çok sorun çıkartabilmekte. Hatayı okuma konusunda tecrübeniz yoksa hem hevesiniz hem de zamanınızı kaybedebilirsiniz. İyi çalışmalar.
terminal hata veriyor başka bir yöntem var mı terminal yerine kullana bileceğim?
1645962082413.png

16.40.0 sürümünü kullanıyordum node.js'nin 17.6.0 yaptım hata veriyor.

(Node. İle başlatmayı unutmayınız.) Yazmışsınız pek anlamadım ne bahsettiğinizden.

Discord'u zaten tanımlamışsınız o yüzden hata veriyor, const Discord = require('discord.js')'in sadece 1 tane olduğunu kontrol edin.

Yukarı da başka hata göremedim, özetler misiniz?
terminala bastıgımda aşşagıda sağ altta ki hatayı veriyor
1645962467557.png

Yukarı da başka hata göremedim, özetler misiniz?
yada terminal yerine başka bi yerden yükleme yapabilrmiyim

*1- Visual Studio Code üzerinden (projenizin sayfasından) Terminal kısmına npm install --global yarn yazın ve yükleyin.
4- Son adım olarak Terminal kısmına node . yazın ve projenizi başlatın.* bunları yükleyeceğim

Terminala bastıgımda aşagıda sağ altta ki hatayı veriyorEki Görüntüle 1317610

ya da terminal yerine başka bir yerden yükleme yapabiliri miyim?

*1- Visual Studio Code üzerinden (projenizin sayfasından) Terminal kısmına NPM install --global yarn yazın ve yükleyin.
4- Son adım olarak Terminal kısmına Node. Yazın ve projenizi başlatın.* bunları yükleyeceğim

Windows PowerShell kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı