Discord botuna yönetici izni verilmeli mi?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Merhabalar, Discord da bir sunucum varda. Bot var ama yönetici izni verilmeli mi verilmemeli mi bundan emin olamadım biliyorsunuz herkese verilmiyor bu izin yetkilerden. Yoksa sadece eklenmesi gereken odalara ekleyeyim rolünü?

ximg_5b84c5352100e.jpg.pagespeed.gp+jp+jw+pj+ws+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.9VDPCP8vl8.jpg

İşlem yapacağı ve etkin olacağı kanallar için yalnızca o kanallar için yetki verebilirsiniz. Yetkisizlik nedeniyle işlemlerde aksaklık olursa ve bot güvenilirse Yönetici izni vermenin sakıncası olmayacaktır.

Yönetici verirsen her türlü yere erişimi olur ve tam kapasitede kullanırsın. Botun güvenilir olmasına dikkat et!

Botunun ne amaca yönelik olduğuna göre değişir. Moderatör işlemleri yapacak bir bot ise vermen gerekir. Sadece kanala mesaj yollayacak eğlence botu veya bir müzik botuysa normal kullanıcı izni vermen lazım. Aksi takdirde bot tokenini kullanıp botun yönetici izni olan sunucularda oynama yapabilirler.

Botunun ne amaca yönelik olduğuna göre değişir. Moderatör işlemleri yapacak bir bot ise vermen gerekir. Sadece kanala mesaj yollayacak eğlence botu veya bir müzik botuysa normal kullanıcı izni vermen lazım. Aksi takdirde bot tokenini kullanıp botun yönetici izni olan sunucularda oynama yapabilirler.
Bot tokeni derken hocam? Bir de merak ettiğim husus normal üyelerin de botu kullanmasını istiyorum diyelim ProBot kullanıyorum. Normal üyelerin de sesli odaya girip odaya botu cagirsin.
Onaylı bot ise sorun olmaz. Vermeniz gerekir zaten bütün işlevlerin rahat çalışması için. Bot üzerinden ban, kick gibi komutlar için lazım.
Probot hocam.

Bot tokeni derken hocam? Bir de merak ettiğim husus normal üyelerin de botu kullanmasını istiyorum diyelim probot kullanıyorum. Normal üyelerin de sesli odaya girip odaya botu cagirsin.

Kusura bakmayın hocam kendi botunuzu yazdınız onun için yönetici ayarı soruyorsunuz sandım. Botları sunucuya çekerken zaten verilecek izinleri gösteriyor size. Onaylı ve bilinen botlara yönetici rolü vermeniz sorun teşkil etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı